Bunuri în valoare de aproximativ 139.000 lei reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași

În data de 24.03.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași – Direcția Regională Vamală Iași, împreună cu Echipele Mobile din cadrul D.R.V.Iași au efectuat controlul fizic asupra unor mărfuri având ca țară de expediție Turcia.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 795 bucăți diverse mărfuri (compleu fete „Breeze”, rochii denim „Breeze”, încălțăminte copii „Rocky”), susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărcile menționate, în valoare de 111.763 lei.

În timpul aceluiași control, inspectorii vamali au descoperit și 353 seturi părți încălțăminte, bunuri care erau în plus față de cele declarate și 822 bucăți accesorii croitorie, bunuri care nu erau incluse în declarația vamală de import, în valoare de 26.843 lei.

Toate bunurile au fost reținute iar valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piață la preț de vânzare cu amănuntul, este de aproximativ 139.000 lei. Totodată s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei.

Biroul comunicare, relații publice și mass – media