CAMPAREA ÎN LOCURI NEAMENAJATE, ÎN ATENȚIA JANDARMILOR DÂMBOVIȚENI

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera au continuat acțiunile de informare a turiștilor

Weekend-ul trecut, jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera au desfășurat 22 de acțiuni de informare a turiștilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale, dar și referitor la pericolele la care își pot expune sănătatea și siguranța prin camparea în locuri neamenajate.

Activitățile la care au paticipat peste 100 de turiști s-au desfășurat în mai multe zone din masivul Bucegi, la obiective turistice, precum și pe traseele montane.

În urma acestora au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 12 avertismente și 6 amenzi în valoare de 3.500 de lei, pentru aprinderea focului în alte locuri decât cele special amenajate, instalarea în fondul forestier de corturi fără drept, precum și parcarea autovehiculelor pe spațiul verde.

În 20 dintre activitățile desfășurate jandarmii montani au acționat independent, iar în celelalte două în comun cu reprezentanți ai Administrației Parcului Natural Bucegi. În cadrul acțiunilor au fost distribuite peste 50 de pliante informative.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul