CARAVANA „CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE” A AJUNS ÎN COMUNA BRANIȘTEA

În județul Dâmbovița s-a dat startul Caravanei Citește și Dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură. Primul eveniment a avut loc vineri, 28 ianuarie, în localitatea Braniștea, cu sprijinul Primăriei, Școlii Gimnaziale “Spiru Haret”, Centrului Cultural și Bibliotecii Comunale din Braniștea.

Proiectul își propune să contribuie la formarea și educația elevilor dâmbovițeni, răspunzând la întrebările acestora și dăruindu-le cărți cu sprijinul diferiților sponsori. Întrebări pe care elevii se simt, poate, jenați să le pună la clasă, pot fi adresate în anonimat profesorilor și invitaților specializați în diferite sfere ale cunoașterii, râspunzându-se în mod public și păstrându-se anonimatul elevilor curioși.

Subiecte de actualitate, pe care programa școlară nu le integrează încă, sunt abordate și explicate pe înțelesul elevilor de gimnaziu și liceenilor, pentru o mai bună cunoaștere și informare. Proiectul a fost inițiat de către profesorul Râzvan Vișan în parteneriat cu Euro Education Federation, Asociația Paradigme Educaționale și Inspectoratul Școlar Dâmbovița.

În cadrul primului eveniment al caravanei Citește și Dăruiește au fost susținute conferințe despre fenomenul bullying, diferența dintre muzica benefică și cea distructivă, știința în raport cu religia, importanța limbilor străine, încălzirea globală, propaganda informațiilor eronate, soluții de funcționare a agriculturii în timp de secetă și Uniunea Europeană, acestea fiind susținute de către profesorul de geografie Răzvan Vișan, profesorul de limbi străine Victor Cristea, inginerul Adrian Bercu, Director la Direcția Agricolă Târgoviște, inspectorul școlar general adjunct Alexandru Mitru și Amabsadorul Culturii al Euro Education Federation, muzicianul și scriitorul Claudiu Dumitrache.

De asemenea, au mai luat cuvântul și directorul Școlii Gimnaziale “Spiru Haret” Braniștea – Costi Constantin; directorul Centrului Cultural Braniștea – Teodor Rădoi; dar și elevi care s-au pregătit cu diferite discursuri.