CĂRUȚĂ CONFISCATĂ DE GARDA DE MEDIU PENTRU CĂ PROPRIETARUL A FOST PRINS ÎN TIMP CE ARUNCA DEȘEURI DIN EA!

În data de 25.05.2021, la ora 20:45, ca urmare a solicitării telefonice de către Primarul localității Produlești, echipa de permanență din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița s-a deplasat la fața locului, unde a fost identificat o persoană din Produlești, care descărca din căruță deșeuri amestecate provenite din gospodărie pe un amplasament situat pe malul stâng al pârâului Suța, la cca. 250 m de Primărie.
Persoana care nu a respectat legislația privind transportul deșeurilor a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30000 lei și s-a dispus ca măsură complementară confiscarea autovehiculului.
Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul că, transportul deșeurilor trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și deșeurile să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/valorificarea deșeurilor.
Vrem să precizăm că avem încheiat protocol de colaborare pentru astfel de situații aproape cu toate primăriile din județul Dâmbovița.
Astfel de acțiuni vor continua! – INFORMEAZĂ GARDA DE MEDIU DÂMBOVIȚA.