CAZ CONFIRMAT DE CORONAVIRUS LA PRIMĂRIA MORENI!

După vestea bună privind rezultatul probelor prelevate de la viceprimarul municipiului Moreni care a ajuns cu febră la spital și s-a dovedit că nu era infectat cu coronavirus, o veste proastă vine să confirme prezența virusului după testarea efectuată pentru o salariată din Primăria Moreni. Ancheta epidemiologică este în desfășurare! Iată informațiile transmise de Primăria municipiului Moreni.

„Un nou caz de infectare cu COVID-19 a fost înregistrat astăzi în municipiul Moreni. Este vorba despre o salariată a Primăriei municipiului Moreni, care în prezent este internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. În conformitate cu normele în vigoare, DSP Dâmboviţa a demarat ancheta epidemiologică şi a dispus pentru toţi contacţii izolare la domiciliu. În funcţie de rezultatele anchetei epidemiologice, autorităţile cu atribuţii în domeniu pot lua şi alte măsuri de protecţie şi siguranţă sanitară.
De asemenea, vă informăm că în cazul suspiciunii de infectare cu noul coronavirus a Viceprimarului municipiului Moreni toate testele efectuate au ieşit negative.
,,Din păcate, vă pot confirma infectarea unei angajate a Primăriei Moreni cu COVID-19. Din momentul în care rezultatul testului a fost pozitiv, s-a făcut izolarea la domiciliu a contacţilor şi am dispus noi măsuri necesare pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei tuturor salariaţilor – pe lângă cele luate până acum. În acest sens, se efectuează o nouă dezinfecţie cu biocide a întregii clădiri a instituţiei, precum şi a spaţiilor adiacente. De asemenea, în privinţa siguranţei sanitare a cetăţenilor care vin la instituţia noastră pentru rezolvarea diverselor probleme măsurile luate sunt respectate fără nicio excepţie: mască de protecţie, măsurarea temperaturii, dezinfecţia mâinilor, circuite separate de intrare şi ieşire, distanţare socială. Fac încă o dată un apel la calm, responsabilitate şi la respectarea integrală a tuturor măsurilor de siguranţă şi protecţie dispuse de autorităţi. Numai astfel putem trece cu bine de această perioadă nedorită”, a declarat Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni.