CAZ DE MITĂ ELECTORALĂ ÎN CARTIERELE ROMLUX ȘI PREPELEAC DIN TÂRGOVIȘTE

Organizația Județeană PSD Dâmbovița a transmis un comunicat de presă în care acuză faptul că unul dintre candidații la Primăria municipiului Târgoviște ar fi implicat într-un caz de mită electorală.

Noaptea ca hoţiis-a potrivit de minune pentru reprezentantul unui partid politic, candidat la funcţia de primar în Municipiului Târgovişte.

Nu mai departe de noaptea care a trecut, dând dovadă de o atitudine mai mult decât proactivă, repectivul candidat a împărţit câte 50-100 de lei mai multor persoane din cartierele Romlux si Prepeleac pentru a le determina să-l voteze.

Reamintim tuturor că mita electorală este aspru pedepsită. Codul Penal prevede pedepse, atât pentru cei care corup alegătorii, cât și pentru cei care primesc bani sau bunuri.

Art. 386, COD PENAL: “Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”.

Pe această cale, readucem aminte organelor competente că au obligaţia să monitorizeze cu atenţie zonele cunoscute pentru astfel de fapte şi să dispună măsurile de rigoare.

De asemenea, solicităm tuturor dâmboviţenilor să nu primească bani, pungi cu alimente sau alte bunuri, dar şi să anunţe poliţia în astfel astfel de cazuri.

Cazul a intrat în atenția Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița care a deschis un dosar penal.

Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public cu privire la faptul ca membrii unui partid politic ar fi oferit bani pentru a determina cetatenii sa voteze, Compartimentul Relatii Publice este imputernicit sa comunice urmatoarele:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita s-au sesizat din oficiu, constituind un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de coruperea alegatorilor, fapta prevazuta de art. 386 din Codul Penal.

Politistii efectueaza verificari, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la aspectele semnalate, urmand sa fie dispuse masurile legale.