Centrele rezidențiale de la Țuicani au licență de funcționare, pentru prima dată!

S-a intrat în normalitate și în cartierul Țuicani, din municipiul Moreni, în ceea ce privește funcționarea serviciilor sociale! În doar șase luni, de când Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Țuicani a fost preluat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, în baza Hotărârii nr. 373/ 21.10.2021, cele două centre nou înființate funcționează conform legislației în vigoare!

S-au făcut eforturi considerabile pentru ca Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Țuicani și Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Țuicani, fiecare cu capacitate de 50 de locuri, să fie aliniate la standardele minime de calitate, stabilite prin Ordinul nr. 82/2019, anexa 1, condiții obligatorii pentru obținerea licenței de funcționare.

Din luna iulie 2022, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Țuicani și Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Țuicani sunt servicii acreditate în conformitate cu prevederile Legii 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare!

Consiliul Județean Dâmbovița împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița vor continua îmbunătățirea serviciilor sociale rezidențiale din cartierul Țuicani, astfel încât calitatea vieții persoanelor cu dizabilități, găzduite aici, să fie din ce în ce mai bună.

 

DIRECTOR GENERAL, Ionela Sandu                                   

 ȘEF SERVICIU SMCSSMRP,  prof. Eremia Alina-Ioana

Red/Dact. Insp. Ciobănoiu Maria-Mihaela