CENTRU DE ZI PENTRU COPII, INAUGURAT ÎN COMUNA POIANA

În comuna Poiana, un nou centru de zi își deschide porțile pentru copiii aflați în situații de risc

În județul Dâmbovița funcționează, din data de 14 septembrie 2020, un nou centru pentru copiii aflați în situații de risc. Este vorba despre centrul de îngrijire de zi din comuna Poiana, care a fost inaugurat în prezența conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședintele Alin Manole.

Obiectivul, realizat în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, are valoarea de 350.000 lei, din care suma de 150.000 lei a fost alocată din bugetul Primăriei Poiana.

Centrul va funcționa în regim after school și va găzdui 20 de copii care se află în situații dificile. Sub îndrumarea unui cadru didactic, copiii vor beneficia de activități de îngrijire, educație, recreere, consiliere și terapie.

În cadrul festivității de inaugurare, președintele Alexandru Oprea a spus: „Este un moment important, astăzi, pentru comunitatea dumneavoastră, ca urmare a faptului că primarul și consiliul local, prin toare proiectele pe care le-au gestionat, au avut în centrul preocupării lor omul și nevoile oamenilor din localitatea dumneavoastră. Acest moment denotă încă o dată preocuparea pe care administrația a avut-o pentru copii, cei care reprezintă viitorul acestei localități. Cunosc preocupările primarului dumneavoastră privind proiectele de infrastructură – fie că a fost vorba de drumuri, apă, canal sau infrastructură școlară; din câte știu, nu este singurul obiectiv la care se lucrează în domeniul infrastructurii școlare. Îl felicit pe domnul primar pentru că are puterea să-și finalizeze obiectivele pe care și le-a propus!”

La eveniment au mai participat: Claudia Gilia, Corneliu Ștefan și Titus Corlățean, reprezentanți ai Parlamentului României, Cristina Stroe, inspector școlar general adjunct, Marian Șerban, primarul comunei Poiana, alți reprezentanți ai autorităților locale din comuna Poiana, cadre didactice, elevi, numeroși localnici.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița