CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG DÂMBOVIȚA, LA DATORIE DE SĂRBĂTORI

În aceste zile libere, prilejuite de trecerea în Noul An, specialiștii centrului au desfășurat activități specifice, de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pentru consumul şi dependența de droguri.

Astfel, persoanele aflate în evidența CPECA Dâmbovița au beneficiat, și în aceste zile, de suport de specialitate și asistență continuă, iar la linia telefonică verde, 0800.870.070, 13 persoane au fost consiliate de specialiștii antidrog și au primit informații despre serviciile oferite de Agenția Naționala Antidrog.

Menționăm că specialiștii antidrog au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a preîntâmpina evenimentele negative.

Agenția Națională Antidrog mulțumește tuturor cetățenilor care au dat dovadă de un comportament responsabil și au ales să petreacă în siguranță!

În contextul sărbătorilor care urmează, Boboteaza și Sf. Ion, dacă participați la evenimente cu număr mare de persoane, nu consumați alcool în exces sau droguri, manifestați prudență în relațiile cu persoanele necunoscute și cereți ajutor dacă dumneavoastră sau persoanele apropiate vă aflați în pericol.

Totodată, vă recomandăm să nu conduceți autoturisme dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive, care acționează asupra sistemului nervos central, cu efecte atât asupra stării fizice, cât și psihice, generând tulburări emoționale și de comportament.

Reamintim că specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă, gratuit și confidențial, asistență integrată medico-psiho-socială, iar persoanele care au nevoie de sprijin sunt îndrumate să apeleze Tel. Verde: 0 800 870 070, să se adreseze Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Dâmbovița sau să sune la numărul unic de urgenţă 112.

Permiteți-mi ca, la final, să urez tuturor, în numele echipei Agenției Naționale Antidrog, un An Nou cu bucurii si impliniri! – A PRECIZAT Comisar șef Nicoleta Bobe din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Dâmbovița.