CETĂȚENI LIBIENI GĂSIȚI ASCUNȘI SUB UN TREN DE MARFĂ, LA GIURGIU! VOIAU SĂ AJUNGĂ ÎN GERMANIA!

Doi cetățeni libieni, descoperiți ascunși sub vagonul unui tren de marfă, în PTF Giurgiu Feroviar

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunși sub vagonul unui tren de marfă, în zona boghiurilor, doi cetățeni libieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în Germania.

În data de 14.02.2021, în jurul orei 07.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviar, în stația comună de control Ruse Triaj, polițiștii de frontieră giurgiuveni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au descoperit doi cetățeni libieni ascunși sub vagonul unui tren de marfă, în zona boghiurilor. Trenul marfar era încărcat cu electrocasnice și se deplasa pe ruta Turcia-Germania.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite sunt doi cetățeni libieni, în vârstă de 22, respectiv 34 de ani. Aceștia au declarat că au plătit unui cetățean sirian suma de 3.000 euro fiecare, cu scopul de a-i ajuta să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetățenii libieni au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Imaginile pot fi accesate pe site-ul: www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Subinspector de poliție Bicu Andreea