CFR CĂLĂTORI PREIA REFUGIAȚII DE LA IAȘI, LA BUCUREȘTI

Comunicat de presă

București, 26 februarie 2022

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că personalul feroviar din stațiile feroviare Socola și Iași, de pe Regionala CF Iași, și din Gara București Nord, asigură condițiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România.

Precizăm faptul că, din punct de vedere al transportului feroviar, legătura cu Chișinău este asigurată de perechea de trenuri IR 401/402, care circulă în relația directă Chișinău – Iași – București Nord, și retur, iar pe relația Chișinău – Socola, și retur, circulă perechea de trenuri IR 1051/1052.

Astfel, tot personalul feroviar din gările Socola și Iași asigură, în aceste zile, îndrumare și asistență tuturor călătorilor ucrainieni, pănă la preluarea acestora de către autoritățile locale.

De asemenea, persoanele refugiate care sosesc în București Nord, vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, pănă la Sala de Așteptare, spațiu destinat special persoanelor refugiate, unde vor beneficia de apa și hrană până la preluarea de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Menționăm faptul că pe toată perioada staționării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi inclusiv asistență din partea reprezentanților Primăriei București și a reprezentanților ONG-urilor.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, prin personalul feroviar din gări, va asigura, în această perioadă, îndrumare și asistență tuturor pasagerilor sosiți din Ucraina, astfel încât, împreună cu autoritățile locale și centrale, să putem gestiona în cele mai bune condiții fluxul de pasageri.