CNS CARTEL ALFA CONTINUĂ ACȚIUNILE DE PROTEST

Acest guvern, rupt complet de nevoile cetățenilor, trebuie să plece!

20/09/2021
Comunicat de presă

CNS Cartel ALFA continuă acțiunile de protest demarate la începutul anului impotriva politicilor anti-lucrători și anti-cetățeni ale guvernului actual.
Am semnalat încă din ianuarie existența conflictului social în societate, între cetățeni și reprezentanții puterii – Guvern și Parlament (LINK). În loc de dialog, Guvernul Cîțu a ales atacurile și campaniile de delegitimare a mișcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri “mafiote”, iar Președintele, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat și ignorat sistematic rolul de mediator pe care Constituția i-l impune.

Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acțiunea guvernamentală către interese personale și pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului.

Acțiunile anti-cetățeni – sărăcirea populației prin înghețarea veniturilor și pensiilor, explozia necontrolată a prețurilor, destructurarea serviciilor sociale și subfinanțarea serviciilor publice – sunt cu atât mai cinice cu cât la nivel European, prin președinte Iohannis, România s-a angajat să orienteze eforturile de revenire din criza sanitară prin politici centrate prioritar pe bunăstarea cetățenilor, creșterea veniturilor și reducerea inegalităților sociale.

Astfel, le reamintim guvernanților că rolul instituțiilor statului este acela de a servi cetățenii și nu invers.

Cerem:

  • Creșterea salariului minim și adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval rezonabil de timp de trei ani, salariul minim să ajungă la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent;
  • Deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii dialogului social L62/2011 pentru a face posibilă negocierea la toate nivelurile și reașezarea salariilor corect în funcție de calificări, pregătire și experiență;
  • Stoparea creșterii aberante a prețurilor la energie;
  • Aplicarea integrală a legii 153/2017 privind salarizarea în sectorul public;
  • Pensii echitabile

Astfel,

  • în intervalul 13- 24 septembrie, Cartel ALFA organizează acțiuni la nivel județean;
  • pe data de 25 septembrie 2021, va avea loc o acțiune de protest în timpul congresului PNL pentru a le reaminti membrilor partidului care încă ocupă birourile din Palatul Victoria că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, a tuturor cetățenilor, nu doar a celor 1% care câștigă peste 3000 euro; Maiconcret, va avea loc o acțiune de distribuire de materiale informative privind revendicările lucrătorilor, cerându-le delegaților ca intervențiile și deciziile din cadrul concresului să aibă prioritar în vedere agenda cetățenilor și obiectivul bunăstării generale;
  • pe data de 7 octombrie 2021, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii Decente, va avea loc o acțiune în Piața Victoriei pentru susținerea revendicărilor noastre pentru justiție socială și muncă decentă în România.

Muncă Decentă – Justiție Socială – Dialog social – Guvernare în beneficiul cetățenilor!

_______
Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” a luat ființă în 1990 pentru a oferi lucrătorilor români o reprezentare reală și democratică. Confederația este reprezentativă la nivel național, reunește 38 de federații sindicale la nivel de sector și coordonează activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale.
www.cartel-alfa.ro / comunicare@cartel-alfa.ro / fb.com/cnscartelalfa