COD GALBEN DE CANICULĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis două mesaje:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ ???? COD GALBEN ????
Interval de valabilitate: 9 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în județul Dâmbovița. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local de 38…39 de grade în regiunile sudice. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ ???? COD GALBEN ????
Interval de valabilitate: 10 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în județul Dâmbovița. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

????̂???? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????? ????????????????̦???????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????????????????? ????????????????̆???????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????. ???????????????????? ???????????????? ???????? ????????????????̆????̦????????????:
– Să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;
– Să nu arunce la întâmplare resturile de țigări;
– Să nu lase în interiorul autoturismelor expuse la soare recipiente sub presiune (brichete, tuburi de deodorant, etc.).