COD GALBEN DE CANICULĂ ȘI INSTABILITATE ATMOSFERICĂ VALABIL ȘI PENTRU JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Administrația Națională de Meteorologie a emis mesaje de AVERTIZARE și ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ care vizează județul Dâmbovița, astfel:
1. AVERTIZARE METEO ? COD GALBEN, valabilă în data de 17 august pentru val de căldură și disconfort termic accentuat. Disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 33 și 37 de grade.
2. AVERTIZARE METEO ? COD GALBEN, valabilă în intervalul 17 august, ora 10:00 – 18 august, ora 10:00 pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată în zona montană. În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50…60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.
3. ATENȚIONARE METEO ? COD GALBEN, valabilă în intervalul 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 10:00 pentru instabilitate atmosferică temporar accentuate. În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.