CODUL ROȘU DE VIJELII A LOVIT SUDUL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA! INUNDAȚII ȘI COPACI DOBORÂȚI LA ROMÂNEȘTI, BÂLDANA ȘI BILCIUREȘTI!!

Mai multe avertizări metorologice de tip COD PORTOCALIU și chiar COD ROȘU au fost transmise în cursul zilei de duminică, 13 iunie, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Basarab I Dâmbovița: 

Avertizare meteo COD ROSU averse torenţiale ce vor depăși 80…90 l/mp, grindină de medii dimensiuni, vijelie, frecvente descărcări ELECTRICE.
Interval 13.06.2021 orele 18:20 – 19:10, in localitatile din sudul judetului.
 ISU Dâmbovița a transmis mesaj RoAlert pentru zona vizata de manifestările meteorologice periculoase.

Avertizare meteo “Cod Portocaliu” averse torentiale, grindină de medii dimensiuni, vijelie, frecvente descărcări electrice, rafale 60…70 km/h. Interval 13.06.2021 orele 19:10 – 20:30, in localitatile: Potlogi, Corbii Mari, Lunguletu, Odobesti, Uliesti.
 Până în acest moment, urmare a fenomenelor meteo produse, echipaje de pompieri intervin la Bâldana pentru degajarea unui copac doborât de vânt, în satul Iazu din comuna Cojasca și în satul Românești din comuna Potlogi pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. Din fericire nu s-au înregistrat victime.
La Românești sunt 3 gospodării cu apă în curte, iar la Iazu o gospodărie are apa în curte cca. 25 cm și în casa cca. 10 cm.
Echipajele de la fața locului efectuează și recunoaștere în teren în vederea identificării posibilităților de evacuarea a apei. Se acționează cu 2 autospeciale și o motopompă.

Pompierii de la Garda Cornesti au continuat misiunile în sprijinul cetățenilor și în localitatea Bilciuresti. Aici au acționat pentru evacuarea apei dintr-o curte.