COFETĂRIA HAPPY DAY, ÎNCHISĂ TEMPORAR DIN CAUZA COVID -19! MĂSURILE LUATE DE CONDUCEREA FIRMEI!

În vederea clarificării stării de fapt reale privind infectarea cu gripa Covid a unei părți din personalul laboratoarele noastre, facem următoarele precizări:
Sursa îmbolnăvirilor este participarea a trei angajate, în timpul liber, la o manifestație publică neconformă normelor legale privind prevenirea răspândirii virusului. Nu știm câte zile au fost la serviciu infectate întrucât nu prezentau absolut niciun simptom, însă facem precizarea că au anunțat autoritățile în vederea testării după 12 zile de concediu medical și după alte două zile au anunțat și conducerea firmei că au fost depistate pozitiv.
Duminică 28 iunie, când am aflat vestea , am interupt concediul, ne-am intors in localitate si am facut demersuri telefonice insistente in vederea testarii intregului personal la o prestigioasa firma calificata in acest sens.
Testarea s-a facut in doua transe – luni si marti – iar rezultatele au venit corespunzator, in doua zile consecutive, marti si miercuri.
Marti 30 iunie, dupa aflarea primelor rezultate, am decis inchiderea de indata a unitatii.
Este important de stiut ca absolut tot personalul depistat pozitiv era asimptomatic – nu prezenta nici cea mai mica urma de imbolnavire – fapt pentru care, doar ideea de protectie a clientilor si angajatilor nostri, ne-a determinat sa declansam aceasta investigare din proprie initiativa.
Miercuri 1 iulie, laboratoarele si masinile de transport au fost nebulizate ( dezinfectate ) de catre o firma profesionala, insa acestea vor ramane inchise pentru o perioada de 14 zile, asa cum prevede cadrul legal.
Indemnam pe absolut toata lumea sa respecte normele legale de prevenire recomandate de autoritati in vederea protejarii celor din jur si a neexpunerii altor persoane la consecinte medicale, financiare sau de alta natura, indiferent care sunt urmarile in plan personal.
Responsabilitatea sociala este esentiala in aceste vremuri, mai mult decat oricand!
Valentin Lixandroiu
Director SC HAPPY DAY SRL