COMPLEXUL TURISTIC DE NATAȚIE ESTE PREGĂTIT DE REDESCHIDERE, DAR ARE VOIE SĂ PRIMEASCĂ DOAR SPORTIVI PROFESIONIȘTI!?

 

Bazinele de înot se pot redeschide la 1 iunie însă, potrivit legii, doar pentru pregătirea sportivilor profesioniști!

2(2) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Managerul Complexului Turistic de Natație din Târgoviște, Ciprian Prisăcaru atrage atenția asupra efectelor acestei legi și explică ce înseamnă statutul de sportiv profesionist și cât de puțini se încadrează la acesta. Mai mult, înotul nu are statut de sport profesionist în România! Iată mesajul său critic la adresa Guvernului:

„Decizii negândite ale unui Guvern incompetent.
Pentru că în această dimineață am primit foarte multe întrebări referitoare la redeschiderea bazinului olimpic, fac următoarele precizări:
?‍♀️ din punct de vedere tehnic suntem pregătiți și bazinul poate fi deschis oricând publicului, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, însă
?‍♀️ hotarârea CNSU de aseară precizează că „se permite desfășurarea în bazine acoperite a activităților de pregătire fizică a sportivilor PROFESIONIȘTI”
Păi, mă băieți, conform Legii 69/2000, art 14, alin (2), coroborată cu OUG 205/2005, sportivul profesionist este acela care pentru practicarea sportului respectiv îndeplinește următoarele condiții:
a) are licența de sportiv profesionist;
b) încheie cu o structură sportivă un contract individual de muncă sau un contract de activitate sportivă.
‼️ Înotul nu are statut de sport profesionist în România!
Acum este clar că avem un ministru al sportului (ministrul selfie) care habar nu are ce ramuri sportive au statut de sport profesionist în țara noastră …
➡️ „Specialiștilor”, modificați sintagma „profesionist”, altfel ați emis o hotărâre pentru … nimeni, incompetenților!”