COMUNA BRANIȘTEA: CE INVESTIȚII SUNT ÎN CURS DE DESFĂȘURARE?!

Primăria comunei Braniștea a demarat lucrările de cadastrare gratuită pentru locuitorii din localitate, atât pentru imobilele din intravilan, cât și pentru terenurile extravilane. În prima etapă se vor efectua lucrările de cadastrare gratuită începând cu limita oraș Titu – DJ701 (Linia Mare- partea dreaptă), urmată de zona Manolești. În etapa viitoare vor continua și cu alte zone, inclusiv din satele Dâmbovicioara și Săvești, până când va fi finalizată toată localitatea.

Alte proiecte aflate în curs de implementare se desfășoară în satul Dâmbovicioara, unde se lucrează deja la rețelele de apă și canalizare în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Rețelele vor fi operate de Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița astfel:

C????? ??????̦???, ????? ??̂???????????:

Extindere rețea de distribuție în lungime de 8,6 km;

430 de branșamente;

Rețea nouă de canalizare – 8,7 km lungime;

430 de racorduri;

2,6 km conducte de refulare;

  • Construirea a 4 stații de pompare a apei uzate

Nu, in ultimul rand, la inceputul lunii marite, primarul Mihai Visinescu a semnat un contract de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin PNRR. Este vorba despre asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, respectiv instalarea de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice pe teritoriul comunei Braniștea, valoarea nerambursabilă fiind de aproximativ 300.000 lei.

 

La nivelul comunei Branistea sunt aprobate și urmează ca primarul să semneze contracte de finanțare pentru următoarele investiții, după ce se încheie faza de proiectare:

– extindere canalizare și apă în satul Braniștea – lotul II

înființare rețea de trotuare, piste de biciclete și rigole pluviale în satele Braniștea și Dâmbovicioara, ambele sunt finanțate prin programul guvernamental “Anghel Saligny”.

Pe langa acestea, sunt depuse și se asteapta aprobarea de la ministere pentru următoarele proiecte:

– extindere canalizare si apă în satul Braniștea – lotul III

– modernizare iluminat public în satele Braniștea și Dâmbovicioara

– înființare rețea de gaze naturale în toate cele 3 sate (pentru stația de reglare gaze se asteapta demararea lucrărilor de către Transgaz, exista contract semnat de anul trecut, stația, în valoare de aproximativ 2 milioane de lei, construindu-se pe banii Transgaz).

– digitalizare servicii primărie (echipamente moderne, îmbunătățire servicii primărie, etc).

Referitor la Grădinița cu Program Prelungit și la Dispensar, acestea se afla în fazele de licitații pentru ambele obiective, urmând să demareze lucrările pentru rest de executat după finalizarea procedurilor,

Banii sunt deja aprobați de catre minister de anul trecut pentru finalizarea acestor lucrări. Aceste obiective trebuiau finalizate în anul 2020, primarul Visinescu a trebuit să rezilieze contractele cu firma care a părăsit lucrările și a intrat în insolvență și să gasească surse de finanțare de la guvern pentru finalizarea acestora, întrucât banii rămași nu erau suficienți pentru finalizarea lucrărilor, proiectele și costurile fiind realizate în 2018-2019.