COMUNA RĂZVAD INTRĂ ÎN CARANTINĂ ÎNCEPÂND DE DUMINICĂ, 24 OCTOMBRIE


Primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru îi informează pe cetățeni asupra carantinării localității.
Dragi răzvădeni, din păcate veștile privind evoluția răspândirii COVID-19 , pe teritoriul comunei noastre nu sunt dintre cele mai bune. Astăzi, rata de infectare a ajuns la 11,5 /1000 de locuitori.
?DIN NEFERICIRE, COMUNA RĂZVAD intră în CARANTINĂ ZONALĂ începând de DUMINICĂ , 24 octombrie 2021, ora 06:00, pentru 14 zile, până pe data de 07.11.2021, ora 06:00.
?În acest context, apelez la conștiința fiecăruia dintre noi și vă adresez RUGĂMINTEA, să dăm dovadă de RESPONSABILITATE și să RESPECTĂM toate măsurile impuse pentru a ne apăra de acest virus perfid .
?Vă mulțumesc anticipat și sunt sigur că veți înțelege situația grea pe care o traversăm și că numai împreună putem învinge această incercare, care s-a abătut asupra noastră.
?Pe toată durata perioadei de carantinare, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.
? Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil;
? În interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
?Aceste măsuri nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19;
?S-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise;
? S-au interzis următoarele activităţi:
1. organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise;
2. organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in;
3. desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private;
4. organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise;
? S-a limitat programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18:00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.
?S-a limitat numărul de persoane în incinta magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de sănătate publică şi distanţare fizică.
?Operatorii economici care desfăşoară activităţi de transport persoane şi care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri/porniri doar în staţii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Operatorii vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanţare fizică.
?ATENȚIE!
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Primăria Răzvad pune la dispoziția celor interesați: Declarație pe proprie răspundere. Luni, veți găsi la toate magazinele din comună .
?Singurele arme pe care le avem împotriva acestei boli sunt respectarea măsurilor impuse și vaccinarea- cine dorește.
Vă mulțumesc și sunt sigur că veți înțelege situația grea pe care o traversăm și că numai împreună putem învinge această nenorocire care s-a abătut asupra noastră.
Vă doresc multă sănătate!!!