COMUNICAT CJD: ASFALTĂRILE CONTINUĂ ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole și directorul Direcției Generale Infrastructură Locală din cadrul instituției, Vasile Dinu, a continuat astăzi, 7 septembrie 2020, vizitele de lucru pe șantierele din județ, la obiectivele din domeniul infrastructurii rutiere.

Prima oprire a fost pe DJ 702D Dragomirești-Hulubești, proiect care presupune reabilitarea și modernizarea a 5,2 km de drumuri județene. În valoare de 6.739.732,31 lei, investiția se derulează în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și este realizată de SC Lucrări și Drumuri Poduri SA, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița (CJD). În prezent se lucrează la realizarea de podețe și rigole, întreaga suprafață fiind deja asfaltată.

Vizita a continuat la obiectivul ”Covor bituminos DJ 702A, sector Potocelu – Ludești – Hulubești – Valea Mare – Livezile – Voia”, finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița în cadrul programului de covoare bituminoase, etapa I, proiectul, în valoare totală de 6.808.986,83 lei, vizează reabilitarea a 18,665 km de drumuri județene din care s-au realizat aproximativ 9 km pe raza comunelor Ludești și Hulubești. În prezent, pe acest traseu, în localitatea Valea Mare, se lucrează și la rețeaua de canalizare în cadrul unui proiect derulat de administrația locală. În prezența primarilor comunelor Hulubești și Valea Mare, președintele Alexandru Oprea a discutat cu reprezentații firmei constructoare și le-a solicitat să lucreze la capacitate maximă având în vedere condițiile meteorologice favorabile, astfel încât proiectul să se deruleze în bune condiții și să se finalizeze cât mai curând pentru a putea fi demarate, în bune condiții, și lucrările de covoare asfaltice derulate de Consiliul Județean Dâmbovița pe acest traseu. Stratul I de asfalt va fi turnat doar după ce lucrările la realizarea rețelei de canalizare vor fi finalizate. Ajunsă în localitate, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a vizitat și șantierul de lucrări de la noul sediu al primăriei Valea Mare, proiect finanțat din fonduri guvernamentale, prin PNDL.

Derulat de Consiliul Județean Dâmbovița din buget propriu, tot în cadrul programului de întreținere a drumurilor județene prin covoare bituminoase, etapa I, obiectivul ”Covor bituminos pe DJ 721, sector Costeştii din Deal (DN 7) – Produleşti – Gura Şuţii –Perșinari – Văcăreşti (L = 20,55 km) şi Drumul judeţean DJ 401A , sector Miuleşti – Mărunţişu – Tomşani – Poroinica – Mogoşani – Merii (C.F.) (L=22,915 km)” a fost următorul vizitat de conducerea CJD. Cumulat, proiectul, în valoare totală de 11.942.231,35 lei, presupune asfaltarea a 43,455 km de drumuri județene. Până în prezent au fost executate lucrări de reparații și turnare covor asfaltic pe mare parte din suprafață și urmează ca, în perioada următoare, să se realizeze acostamentele, marcajele si semnalizarea verticală, președintele Alexandru Oprea solicitând deja demararea acestor operațiuni, în cadrul unei discuții cu primarul comunei Văcărești. De asemenea, vor fi realizate și lucrările de reparații și asfaltare pe ultima porțiune rămasă, de 1,8 km.

Vă readucem în atenție faptul că, în acest an, Consiliul Județean Dâmbovița și-a propus să reabiliteze 231,892 km de drumuri județene, din care au fost deja asfaltați mai bine de jumătate. Sunt investiții realizate atât din bugetul propriu al CJD, cât și din fonduri guvernamentale, în cadrul unor programe naționale. De asemenea, încă de săptămâna trecută au demarat lucrările și pe unul din cele 4 loturi din cadrul celui mai mare proiect din domeniul infrastructurii rutiere, derulat de Consiliul Județean Dâmbovița din fonduri europene, și anume „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B, pe traseul limită Județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită Județ Ilfov”. Investiția va marca reabilitarea a încă 62,161 km de drumuri județene.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița