CONDUCEREA CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA A PARTICIPAT LA INAUGURAREA NOII FABRICI IVECO DIN PETREȘTI

La invitația grupului Geo-Sting, partener industrial IVECO DEFENCE ROMANIA, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a participat astăzi, 25 august 2020, la evenimentul care a marcat debutul lucrărilor pentru construirea noii fabrici de asamblare camioane militare din comuna Petrești, o investiție extrem de importantă pentru industria de apărare din România.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența unei delegații guvernamentale conduse de premierul României, Ludovic Orban, din care a mai făcut parte: Virgil Popescu – ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Nicolae Ciucă – ministrul Apărării Naționale și Lucian Bode – ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Alături de aceștia au fost reprezentanții firmei, dar și parlamentari sau autorități locale și județene.

Potrivit informațiilor furnizate de Claudio Catalano, directorul executiv al IVECO DEFENCE VEHICLES, la noul punct de lucru al grupului IVECO din Petrești vor fi realizate peste 2900 de camioane, respectiv cabine blindate și neblindate, dotate cu echipamente menite a asigura o bună mobilitate tactică și logistică, în concordanță cu cerințele Ministerului Apărării Naționale (MApN). Cabinele realizate vor fi integrate cu toate dotările și vor fi făcute, de asemenea, toate operațiunile industriale aferente, inclusiv testarea ITP.

Solicitarea face parte dintr-un contract încheiat între instituția guvernamentală anterior amintită și grupul IVECO în baza unui acord de dezvoltare durabilă a industriei de apărare națională și prevede ca, anual, să fie livrate autorităților române 440 de astfel de camioane. Potrivit contractului, producția ar trebui să înceapă în luna februarie a anului 2021 și vizează asamblarea a 16 tipuri diferite de camioane.

Cu o suprafață de 9000 de mp și dotată cu 3 linii de producție, 25 de zone de lucru, o linie completă de tinichigerie și vopsitorie cu 9 zone de lucru, o linie de finisare cu 7 zone de lucru, precum și spații logistice sau de testare, noua capacitate de producție din comuna dâmbovițeană Petrești, situată la jumătatea distanței dintre București și Pitești, va oferi locuri de muncă specializate în industria de apărare sau auto.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a susținut, constant, orice demers menit a dezvolta județul, îndeosebi în ceea ce privește atragerea de noi investitori, fapt pentru care consideră această investiție extrem de importantă pentru dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița, în condițiile în care noua fabrică va genera numeroase locuri de muncă în județ și îl face și mai atractiv pentru antreprenorii interesați. IVECO DEFENCE VEHICLES este al treilea mare grup care investește în Dâmbovița, după Arcelik (fabrica ARCTIC de la Ulmi) și Prime Kapital (Dâmbovița Mall).

IVECO DEFENCE VEHICLES este parte a CNH Industrial N.V., fiind unul dintre cei mai importanți producători din lume în domeniul apărării, care oferă soluții inovatoare și variate pentru sectorul militar. Prin acest angajament, grupul urmărește să își îndeplinească cu succes toate îndatoririle contractuale și să devină, astfel, unul dintre producătorii de referință pentru forțele armate române.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița