CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA, PRIMA ÎNTRUNIRE ÎN NOUA FORMULĂ!

Noul Consiliu Județean Dâmbovița a fost constituit. Președintele Corneliu Ștefan a depus jurământul, în fața noului for legislativ județean

Președintele Partidului Social Democrat, Corneliu Ștefan, este, începând de astăzi, 29 octombrie 2020, noul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, conform validării mandatului obținut la alegerile locale din 27 septembrie 2020.
Tot astăzi, prin Ordinul Prefectului județului Dâmbovița nr. 558/26.10.2020, consilierii județeni validați de Tribunalul Dâmbovița au fost convocați în Sala Unirii, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Județean Dâmbovița.
Astfel, au depus jurământul, alături de președintele ales al consiliului județean, 30 de consilieri, cărora Tribunalul le-a validat mandatele, respectiv 15 din partea PSD, 13 din partea PNL și 2 din partea PRO România.
 
Componenţa noului Consiliu Judeţean este următoarea:
1. JÎJÎIE Antonel – Partidul Social Democrat
2. CRISTEA Marilena–Luciana – Partidul Social Democrat
3. SĂVOIU Ionuț–Cristian – Partidul Social Democrat
4. AVANU Mihail–Cristian – Partidul Social Democrat
5. DINCĂ Georgeta – Partidul Social Democrat
6. VIȘOIANU Corneliu – Partidul Social Democrat
7. NECULAESCU Laurențiu–Adrian – Partidul Social Democrat
8. NECULĂESCU Sache – Partidul Social Democrat
9. ISTRATE Mihai – Partidul Social Democrat
10. VASILESCU Liviu–Cosmin – Partidul Social Democrat
11. MĂNESCU Claudiu–Eduard – Partidul Social Democrat
12. PURCARU Gabriel – Partidul Social Democrat
13. STOICA Liviu–Cozmin – Partidul Social Democrat
14. LĂSCAIE Cătălin–Ionuț – Partidul Social Democrat
15. COSTACHE Mioara – Partidul Social Democrat
16. ION Sorin – Partidul Național Liberal
17. GROZAVU Ion–Gabriel – Partidul Național Liberal
18. PLĂIAȘU Gabriel – Partidul Național Liberal
19. MOCANU Adrian – Partidul Național Liberal
20. MARCU Corneliu–Bogdan – Partidul Național Liberal
21. SLĂVILĂ Cătălin – Partidul Național Liberal
22. DRUGĂ Mihail – Partidul Național Liberal
23. TUDORA Alexandru–Cosmin – Partidul Național Liberal
24. SIMA Cristina – Partidul Național Liberal
25. PARASCHIV Dragoș–Florin – Partidul Național Liberal
26. VÎRJOGHE Maria – Partidul Național Liberal
27. BUTA Teodor – Partidul Național Liberal
28. TĂNASE Silviu–Gabriel – Partidul Național Liberal
29. ȘONTEA Florin–Eusebiu – Partidul PRO România
30. IONIȚĂ Ioana – Partidul PRO România
La şedinţa de constituire au mai fost prezenţi: senatorii Titus Corlățean și Ionuț Vulpescu, deputații Claudia Gilia și Carmen Holban, subprefectul județului, Chiru Cristea Cătălin, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Valentin Calcan.
La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat alături de consilierii județeni la o întâlnire cu presa locală, prilej cu care a transmis că va pleda pentru unitate și colaborare în plan politic și administrativ, afirmând că este nevoie de asumare și de responsabilitate din partea fiecărui ales județean, indiferent de culoarea politică, pentru a duce la îndeplinire proiectele de care dâmbovițenii au nevoie:
„Înainte de toate, vreau să le mulţumesc, încă o dată, dâmboviţenilor fără de care învestirea mea de astăzi nu ar fi fost posibilă.
Este un moment important pentru judeţul nostru, umbrit însă, în oarecare măsură, de momentele grele prin care trece întreaga societate românească. Consider că, mai ales acum, este datoria mea, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa dar, în acelaşi timp, şi a consilierilor judeţeni, indiferent de culoarea lor politică, să depunem tot efortul necesar, astfel încât instituţia pe care de astăzi o conduc să fie un factor de echilibru pentru judeţul nostru.
Consiliul Judeţean va fi o instituţie apropiată de dâmboviţeni, o instituţie deschisă şi transparentă.
Avem în faţă 4 ani în care trebuie să punem în aplicare Master Planul de Dezvoltare a Judeţului Dâmboviţa, pe care l-am propus dâmboviţenilor. De asemenea, trebuie să identificăm cât mai rapid şi viitoarele provocări, astfel încât să fim pregătiţi cu reacţii prompte şi eficiente.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, este preşedintele tuturor dâmboviţenilor, nu doar al celor care l-au votat şi sunt sigur că, alături de toţi consilierii judeţeni, vom face o echipă puternică, dedicată acestui judeţ.
De astăzi înainte, biroul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, biroul meu este județul Dâmbovița.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!”
 
Ședința, moderată de secretarul general al județului, Ivan Vasile Ivanoff, și președintele de vârstă Sache Neculaescu, alături de asistenții consilieri Liviu Vasilescu și Adrian Mocanu, a avut loc cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, în conformitate cu prevederile HG 856/14.10.2020.
 
 
Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița