CONTINUĂ TABERELE DE TINERET DE LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA, ORGANIZATE DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în perioada 18-22 iulie 2022, se desfășoară la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de la Mânăstirea Peștera Ialomiței, două tabere de pentru tineri merituoși din Eparhia noastră.

Astfel, cei 18 elevi care au participat la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Religie și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească”, sub coordonarea Pc. Pr. Adrian Rada – Directorul Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviște, și a Pc. Pr. prof. Bogdan Stana – preot spiritual și profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, au beneficiat de un program interactiv care a cuprins: drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor, vizitarea Peșterii Ialomiței, jocuri și concursuri de cultură generală, activități recreative în aer liber, foc de tabără, seri duhovnicești și, cu sprijinul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, prin Dl Președinte Valentin Calcan, Dna Director Ștefania Stroica și Dna director Oana Voicu, tinerii au avut acces la patinoarul amenajat la Hotelul Peștera, unde a fost organizat și un atelier pe tema antreprenoriatului, dezvoltare personală și lucrul în echipă.

În această perioadă, Arhiepiscopia Târgoviștei oferă o tabără de vară și celor 10 tineri care fac parte din grupa de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești, care a obținut locul I, la nivel eparhial, la Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, sub coordonarea Pc. Pr. paroh Ștefan Nica și a teologului Cosmin Iulian Cîrstea.

Toți tinerii participanți la taberele de vară oferite de Arhiepiscopia Târgoviștei au primit din partea Înatpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon și daruri constând în icoane, obiecte bisericești și tipărituri recent publicate la Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, în seriile dedicate catehizării tinerilor.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI