COPIII CREEAZĂ ȘI INOVEAZĂ LA BIBLIOTECĂ TÂRGUL JUDEȚEAN DE ȘTIINȚĂ „CODE KIDS FEST” DÂMBOVIȚA 2022

Copii pasionați de știință și tehnologie din județul Dâmbovița își dau întâlnire, joi, 3 noiembrie, la Târgoviște, la Târgul Județean de Știință CODE KIDS FEST Dâmbovița 2022.

Evenimentul, organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, se desfășoară în cadrul proiectului Copiii creează și inovează la bibliotecă”, dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 300 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

În cadrul Târgului Județean de Știință CODE Kids Fest Dâmbovița 2022 vor putea fi vizionate 19 proiecte inedite, din sfera științei și a tehnologiei, create de membrii cluburilor de programare CODE Kids din biblioteci publice din județul nostru. Primele două proiecte declarate câștigătoare vor participa la etapa națională a târgului.

Cluburile CODE Kids participante în competiție sunt Clubul IT GENERATION CODE KIDS – Biblioteca Orășenească Titu, Clubul CRAYFISH – Biblioteca Comunală Raciu, Clubul MICII IT-iști – Biblioteca Municipală Moreni, Clubul Cool Friends Code – Biblioteca Comunală Doicești, Clubul Inimoșilor – Biblioteca Comunală Cobia, Clubul BiblioCoders – Biblioteca Comunală Conțești, Clubul Micii programatori – Biblioteca Comunală Gura Ocniței, Filiala Adânca.

Partener al evenimentului este Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”.

Târgul Județean de Știință CODE KIDS FEST Dâmbovița 2022 se va desfășura joi, 3 noiembrie, orele 11.00-15.00, la Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.