COVID -19 ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA! 122 PERSOANE INFECTATE, 34 VINDECATE ȘI 7 DECESE!

BULETIN DE PRESĂ

din data de 05.05.2020

În ultimele 24 de ore, au fost constituite 128 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 60 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În activitățile lor, sunt sprijiniți și de polițiști locali (126), alăturându-li-se în sistem integrat și efective ale M.Ap.N. (51). Aceștia acționează împreună pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a combate ilegalitățile de orice fel.

  • au fost efectuate însoțiri pentru introducerea în carantină a 9 persoane;

  • au fost efectuate 698 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;

  • a fost identificată o persoană care nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu, fiind sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor legale. De asemenea, față de aceasta s-a dispus măsura carantinării pentru o perioadă de 14 zile; la acest moment se află în carantină instituționalizată.

  • au fost aplicate 49 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 72.000 lei;

  • de la debutul pandemiei, au fost aplicate 6.666 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 11.252.850 lei.

Astăzi, 05.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 483 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 200 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 118 persoane, conform centralizării INSP județul Dâmbovița figurează cu 122 persoane confirmate (4 cazuri fiind în curs de clarificare).

  • persoane vindecate : 32

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 7.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (16 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița(4 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA