COVID -19, ÎN PENITENCIARE! MAI MULȚI ANGAJAȚI AU FOST DEPISTAȚI CU CORONAVIRUS!

Astăzi, 23.04.2020, un al doilea angajat al Penitenciarului București-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare își exercita atribuțiile de serviciu în sectorul administrativ și nu a interacționat cu persoane private de libertate.

            Contacții identificați au fost scoși din serviciu și vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Spațiile de lucru sunt dezinfectate. Se asigură, de asemenea, continuitatea activităților specifice, în baza planificărilor.

            Referitor la primul caz confirmat în cadrul aceleiași unități, în data de 21.04.2020, menționăm că, pe lângă testarea specifică a celor 33 de cadre identificate contacți, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a comunicat posibilitatea efectuării de teste inclusiv în rândul deținuților contacți.

            În continuare, informăm despre un prim caz confirmat pozitiv COVID-19 la Penitenciarul Gherla, în persoana unui angajat care își desfășura activitatea în sectorul de deținere. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacților, teste specifice urmând a fi aplicate conform indicațiilor Direcției de Sănătate Publică Cluj.

            Măsurile de scoatere din serviciu și înlocuire cu personal de rezervă, precum și cele de dezinfecție se implementează inclusiv în acest caz.

       Un al doilea angajat al Penitenciarului Gherla a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, astăzi, 23.04.2020. Acesta face parte din grupul de contacți atribuit cazului comunicat public în cursul dimineții (angajatul de la Jilava).

Polițistul de penitenciare nu a exercitat atribuții de serviciu în spațiul de deținere și nu a interacționat cu persoane private de libertate.

Până la acest moment, cu excepția celor două cazuri de angajați confirmați COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Gherla.

A fost dispusă scoaterea din serviciu a posibililor contacți și înlocuirea acestora cu personal de rezervă.

În continuare, unitatea de detenție aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Amintim faptul că, în prezent, la nivel de sistem, șapte angajați au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, în rândul persoanelor private de libertate nefiind înregistrate îmbolnăviri.

           

 

Cu deosebită considerație,                                                                                                          

Inspector de poliție penitenciară Mihaela-Cristina ENACHE

Purtător de cuvânt

Compartimentul Comunicare şi Mass-Media

Administraţia Naţională a Penitenciarelor