CRISTEA ȘI JÎJÎIE SUNT NOII VICEPREȘEDINȚI AI CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA!

COMUNICAT DE PRESĂ

Luciana Cristea și Antonel Jîjîie au fost aleși

în funcția de vicepreședinți ai CJD

Echipa de conducere a Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a fost întregită, astăzi, 6 noiembrie 2020, în urma ședinței extraordinare, care a avut loc începând cu ora 14:00, în „Sala Unirii” a Palatului Administrativ.

Astfel, au fost aleși, prin votul secret al consilierilor județeni participanți, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Dâmbovița. Consilierii județeni propuși au fost Luciana Cristea, Florina Mureșan și Antonel Jîjîie. În urma votului, s-a decis ca funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, pentru următorii 4 ani, să fie ocupate de Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, din partea PSD.

De asemenea, tot astăzi au depus jurământul consilierii declarați aleși, ale căror mandate au fost validate de Tribunalul Dâmbovița, și anume: Dinu Marian, din partea PSD (absent motivat la ședința de constituire), Craiu Alexandru Cătălin, supleant din partea PSD, Dumitru Georgeta Irena și Mureșan Florina Ramona, supleanți din partea PRO România.

Pentru mandatul 2020 – 2024, Consiliul Județean Dâmbovița este format din 35 de membri: 34 de consilieri județeni, plus președintele Corneliu Ștefan, ales uninominal.

În cadrul aceleiași întâlniri, a fost hotărâtă componența comisiilor de specialitate a CJD, prilej cu care președintele Corneliu Ștefan a propus ca numărul de comisii să fie zece, adică același cu cel din Parlamentul României și Parlamentul European, iar fiecare consilier județean să fie membru al uneia dintre acestea.

La finalul întâlnirii a avut loc și o întâlnire cu presa locală, în cadrul căreia președintele CJD, Corneliu Ștefan, a declarat: „Astăzi am convocat o ședință extraordinară a consiliului județean, în cadrul căreia, în primul rând, am validat cei trei consilieri supleanți, dar și comisiile de specialitate ale consiliului județean. Am propus plenului consiliului județean, în calitate de președinte, după consultări cu PNL și PRO România, zece comisii de specialitate – comisii pe care noi, cei din PSD, le-am gândit pentru consiliul județean, pentru următorii 4 ani. Am ținut cont de trei aspecte: fostele comisii ale consiliului județean, comisiile din Parlamentul României și, nu în ultimul rând, comisiile din Parlamentul European. Din cele trei structuri am realizat aceste zece comisii. Sunt primul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița care a schimbat comisiile clasice. La punctele 2 și 3 de pe ordinea de zi, am ales vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, în persoana doamnei Luciana Cristea și domnului Antonel Jîjîjie. Le mulțumesc tuturor colegilor mei, îi mulțumesc doamnei Luciana Cristea pentru continuitate, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, deoarece era nevoie de o persoană care să continue activitatea administrativă, și, nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc domnului Antonel Jîjîjie, care s-a alăturat echipei noastre, care timp de 30 de ani a condus Prefectura Dâmbovița, prin funcțiile pe care le-a deținut – prefect, subprefect, secretar general (…) Noi, cei din PSD, am acceptat întotdeauna valorile, înconjurându-ne întotdeauna de oameni valoroși în administrația județeană. Le mulțumesc celor doi vicepreședinți pentru că au acceptat misiunea grea de a munci alături de mine, timp de 4 ani, pentru dâmbovițeni.”

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița