„Cum respiră pământul” – expoziție de fotografie organizată la Muzeul de Istorie din Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând de astăzi, 2 mai 2023, expoziția de fotografie „Cum respiră pământul”, organizată la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

  Expoziția itinerantă a regizorului Dan Mihalcea este alcătuită din 20 de fotografii, realizate la Vulcanii Noroioși, Pâclele Mici (județul Buzău).

Dan Mihalcea – date biografice:

Dan Mihalcea este regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf. A absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București, cu specializarea Regie de Film și Televiziune. A obținut titlul de master în domeniul cinematografie și media, în cadrul programului de Studii de Dramaturgie Cinematografică, Scenaristică de Film și Televiziune la aceeași facultate. În prezent, este doctorand în anul II în domeniul Cinematografie și Media la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din 1995 până în prezent, a lucrat – în diferite proiecte artistice – în sistemul TV: regizor artistic, regizor de montaj, director de imagine, operator de imagine, realizator de film documentar, editor de montaj, fotograf pentru produs, catalog și eveniment. În prezent, este angajat ca videojurnalist în cadrul Agenției Naționale de Presă Agerpres.

Regizorul Dan Mihalcea este laureat al câtorva festivaluri internaționale și naționale de film documentar. El este autorul lucrărilor care fac obiectul Expoziției itinerante de fotografie religioasă Canonicon, care a fost deschisă în 12 orașe din România, în perioada 2012 – 2014, în galerii de artă, muzee de artă și de istorie, biblioteci județene și centre de cultură. În București, expoziția a fost inaugurată în 2014, la Institutul Cultural Român.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 22 mai 2023 și poate fi vizitată zilnic la Muzeul de Istorie din Târgoviște, între orele 09:00 și 17:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița