CUM S-A DAT ORDINUL PE UNITATE CA MEDICII SĂ IASĂ ÎN ECHIPAMENTUL MEDICAL LA PROCESIUNEA RELIGIOASĂ!

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Județan de Urgență Târgoviște au participat la un moment din cadrul unei  procesiuni religioasă în fața unității spitalicești, purtând echipamentul medical din dotare: papuci, halate, măști, mănuși! În plus, numărul mare al participanților a făcut imposibilă păstrarea distanței corespunzătoare între indivizi.

Momentul cu medicii închinându-se în fața mașinii cu sfintele moaște a devenit viral! Foarte mulți cetățeni au reproșat cadrelor medicale conduita adoptată în acel moment, explicând că tocmai ei, cei din Linia I trebuie să nu zădărnicească eforturile de combatere a COVID -19! Columna TV a intrat în posesia unui print screen al unei conversații de pe un grup intern al spitalului în care li se face convocarea cadrelor medicale să participe la procesiune, acestea având obligația de a veni cu echipamentul medical, fiecare secție trebuind să aibă câte doi participanți. Convocarea s-a făcut chiar de managerul spitalului, Claudiu Dumitrescu, cu mențiunea că solicită confirmare pentru „as șefi”, probabil pentru a spune șefilor!?

După consumarea momentului religios din fața spitalului cadrele medicale au revenit în saloane cu echipamentul „sterilizat” afară. În ciuda faptului că au fost încălcate mai multe reglementări în vigoare, având în vedere starea de urgență, Instituția Prefectului Dâmbovița ne-a comunicat că Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița nu a aplicat nicio sancțiune în cazul de față.

Se cuvine să precizăm totodată că organizatorul procesiunii, Arhiepiscopia Târgoviștei a transmis prin comunicatul de presă referitor la această manifestare un îndemn către toți cetățenii să privească de la ferestre, de la balcoane sau de acolo unde se află trecerea mașinii cu sfintele moaște. Îndemnul nu era valabil și pentru medici? Ei de ce au fost scoși din Linia I, din saloanele cu bolnavi, în stradă? Încheiem cu o concluzie amară în vremuri în care subordonarea politică este în toți și-n toate:  „Medicina are limitele ei”, după cum declară managerul spitalului în filmarea atașată acestui material!