CUPA CIUCAȘ LA SCHI DE TURĂ

CUPA SPORTGURU-DYNAFIT CIUCAȘ

Duminică, 6 februarie 2022, a avut loc prima ediție a concursului de schi de tură, Cupa Sport Guru-Dynafit, eveniment organizat de Asociația “Tabere și Circuite Montane” din Săcele, Brașov, în zona Muntele Roșu din Masivul Ciucaș.

Competiția sportivă a avut două secțiuni: traseul pentru hobby cu o lungime de 6 km și o diferență de nivel în urcare de 600m și cursa pentru elită cu o lungime de 12 km și 1100 m diferență de nivel în urcare.

La start s au aliniat aproximativ 50 de sportivi de toate vârstele, dornici să parcurgă traseele propuse de organizatori.

Cursa scurtă a constat într o urcare până pe zona înaltă Gropșoarele-Zăganu (1885m) și o coborâre spre zona de START/SOSIRE, iar traseul lung a avut 3 urcări și 3 coborâri, în aceeași zonă alpină.

Chiar dacă vântul mai bătea cu putere în zona de creastă, zăpada foarte bună de schi și peisajul montan de vis, compensau disconfortul.

Cel mai bun timp la cursa scurtă a fost realizat de sportivul Fedorca Razvan (1h13m), iar la cea lungă de Vlad Dobre (1h33m).

Personal mă mulțumesc cu un frumos loc 2 la categoria de vârstă 45+, reușind să parcurg traseul în 2h29m.

Vă reamintim ca în data de 19 martie 2022, în zona Padina-Peștera din munții Bucegi, se va organiza cea de a 12 a Ediție a concursului nostru de schi alpinism, Bucegi Winter Race, unde ne așteptăm ca prezența sportivilor de profil să fie la fel de numeroasă.

 

Geo Badea