Dâmbovița/Activități preventive anticorupție în cadrul campaniei „M.A.I. etic, M.A.I. integru”

La data de 9 iulie 2021, ofițerii de prevenire ai Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița, din cadrul Direcției Generale Anticorupție au interacționat cu cetățenii din cadrul Complexului Turistic de Natație Târgoviște, cărora le-au transmis informații preventive referitoare la competența Direcției Generale Anticorupție, infracțiunile de corupție, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau cunoștință despre săvârșirea unor astfel de fapte, respectiv modalitățile de sesizare, inclusiv la Call-center anticorupție 0800.806.806.

Întâlnirile cu tematică anticorupție au vizat, deopotrivă, lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, precum și personal din cadrul Centrului pentru Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul campaniei naționale de promovare a integrității „M.A.I etic, M.A.I. integru”, ce are ca scop conștientizarea personalului Ministerului Afacerilor Interne și a cetățenilor asupra consecințelor implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării unor astfel de fapte. Cu acest prilej, au fost diseminate materiale de informare cu tematică anticorupție.

Reamintim că, la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, al cărui sediu se află în municipiul Târgoviște, str. G-ral I.E. Florescu, nr. 8, telefon/fax 0245/632870.

Cetățenii județului Dâmbovița care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call Center anticorupție 0800806806, prin e-mail la adresa: dambovita.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.