DÂMBOVIȚA ÎN VREMEA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS! CARANTINAȚII NU MAI MERG LA DOMICILIU!

Dâmbovițenii care vin acasă din țările aflate în zona roșie de risc Covid -19 nu mai fac carantina la domiciliu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbvița a reușit să suplimenteze numărul de locuri în centre instituționalizate astfel că în prezent sunt disponibile 253 de camere. Măsura carantinării la domiciliu a fost deja aplicată pentru un număr de 163 de persoane care au venit în țară în doar două zile. Fiecare persoană carantinată a fost verificată de polițiști și se afla la domiciliul stabilit. În prezent, se află în carantină 479 de persoane, au ieșit din carantină 116 persoane și se află în continuare în izolare la domiciliu un număr de 405 dâmbovițeni asimptomatici, date confirmate de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița prin Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică.

    Persoanele confirmate cu Covid -19 și aflate în evidența autorităților județene sunt aceleași ca în cursul zilei precedente, 25 de cazuri la data de 10 aprilie. În statistica pe județe Dâmbovița figurează cu un număr de 30 de cazuri, însă cel mai probabil cei 5 bolnavi se află în alte județe ori sunt erori în datele prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, așa cum s-a mai întâmplat.

    La Spitalul de Boli Infecțioase din Târgoviște, în seara de joi, 9 aprilie, se aflau 17 persoane internate, 13 dintre ele confirmate cu Covid -19, celelalte patru persoane, suspecte de Coronavirus, se aflau în camerele de izolare.

   Medicii dâmbovițeni sunt în continuare la datorie, iar eforturile lor sunt susținute momentan prin echipamentele de protecție dar și cu aparatura necesară și medicamentele specifice tratării cazurilor pe care le au în îngrijire. Ultimul buletin transmis de Instituția Prefectului Dâmbovița astăzi, 10 aprilie, ne informează că au fost primite alte echipamente medicale. 

Menționăm că au fost repartizate județului nostru alte materiale de protecție: 85 litri dezinfectant de nivel înalt a suprafețelor, echipamentelor și instrumentelor medicale precum și 3.240 de viziere de protecție, care urmează a fi primite și distribuite, prin ISU “Basarab I” Dâmbovița, unităților beneficiare.” se arată în comunicatul transmis de Centrul de Informare și Comunicare Publică al Județului Dâmbovița

Pe lângă stocurile de echipamente pe care le asigură Guvernul României și Consiliul Județean Dâmbovița, un aport semnificativ a venit din partea unor fundații, asociații, persoane fizice, dar și firme, cel mai recent exemplu fiind dat de Banca Transilvania -Sucursala Târgoviște, care a donat Spitalului Județean de Urgență Târgoviște în cursul zilei de joi, 9 aprilie, 4 injectomate, așa cum o arată o fotografie postată pe pagina de FB de dr. Carmen Marcu, Șefa Secției de Îngrijiri Paleative.