DASCĂLUL CARE A ÎMPĂRȚIT SALCIE DE FLORII, CONFIRMAT COVID -19! ȘAPTE NOI CAZURI DE CORONAVIRUS ÎN RĂCARI!

 

      Numărul de cazuri infectate cu Covid -19 în orașul Răcari a ajuns la 51 după ce în cursul zilei de ieri, 18 aprilie a venit rezultatul testelor de la probele prelevate în cursul zilie de 17 aprilie, informează Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. Din cele 31 de persoane testate, 7 au fost depistate cu Covid -19, șase angajați ai Centrului Medico-Social și a șaptea persoană, fiul celor doi soți confirmați anterior. Acesta este dascăl la o biserică din localitate și a împărțit salcie în Ziua de Florii localnicilor, neștiind că este infectat cu Covid -19. Așteptăm finalizarea anchetei epidemiologice de la Răcari pentru a afla câte persoane intră în izolare. Sunt în atenția autorităților toți contacții direcți ai celor infectați. 

„Din cele 31 de rezultate recoltate vineri, 17 aprilie am primit 7 rezultate pozitive .Șase dintre acestea sunt ale personalului centrului medico-social Racari, tura a II-a, care se aflau în autoizolare la domiciliu. Rezultatul 7 este al fiului unei infirmiere de la centru care a fost depistată pozitiv anterior.Organizez transportul pacienților astfel încât toate cele 7 persoane să fie transportate la Spitalul Județean -sectia Boli Infecțioase. Atât cele 41 de persoane internate vineri, cât și cele 7 din noaptea de sâmbătă, 17 aprilie, prezintă stare generală bună, fiind asimptomatici covid-19, cu simptome specifice vârstei sau cu alte afecțiuni asociate.” – informează dr. Sorin Stoica, directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița.

Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu transmite cetățenilor prin intermediul unui mesaj postat pe FB recomandarea să rămână acasă și să păstreze distanța, oricine poate fi pozitiv!

„Hristos a înviat!

Info: in urma testării efectuate de DSP Dambovita, pe un eșantion de 29 persoane aflate in izolare la domiciliu, au rezultat 7 teste pozitive! Șase sunt din rândul colegilor din CRPV Ghergani: 4 din Ghimpati, 1 Ghergani, 1 Butimanu! Un rezultat pozitiv este din afara centrului, din Colacu! Cinci rezultate sunt neconcludente, se vor repeta in cursul zilei de azi! 17 rezultate sunt negative!!! Persoanele “pozitive” nu prezintă simptome!
Ancheta epidemiologică este in curs! As putea spune ca pacientul “0” nu poate fi catalogat “vector” ci un semnal de alarma! Având in vedere absenta simptomelor, nu aveam alte informații ca virusul s-a instalat in localitatea noastră! Vector ar putea fi o persoana intratata in contact cu o persoana venită din zona rosie și care nu a respectat izolarea!
PS: nu a fost internat nici o persoana provenind din Suceava!
PS1: accesul vizitatorilor a fost interzis din data de 2 Martie!
PS3: doamna doctor Marioara Carp nu este salariata centrului, nu este retribuita de către Primăria Racari! Acordă asistență medicală ca medic de familie către beneficiarii din centru!
PS4: rămâneți acasă, evitați orice persoană! Păstrați distanță! Oricine poate fi pozitiv!

Doamne ajută!”

 

Pe această temă: