De Ziua Muntelui – “Un munte mai curat pentru generațiile viitoare

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au desfășurat miercuri, 14 septembrie a.c., o acţiune de ecologizare în mai multe zone din Munții Bucegi.

Activitatea s-a desfășurat alături salvamontiști, voluntari ai Primăriei Moroeni, Administrației Parcului Natural Bucegi și ai Comitetului de Masiv al Grupei de Munți Bucegi și a avut ca scop înlăturarea deșeurilor din zonele Lunca Padinei, Horoabe, Telecabină-Peștera, Pârâul lui Seghe, Lăptici, Păstrăvărie, Turbărie, Cheile Tătarului.

Crezând în succesul ideii de voluntariat, prin participarea la această acțiune, jandarmii au dorit să protejeze natura şi să contribuie la refacerea ecosistemului, demonstrând astfel că sunt alături de comunitate nu doar pe timpul executării misiunilor.

Un munte mai curat pentru generațiile viitoareeste un proiect de implicare socială inițiat la nivel local, ce are ca scop responsabilizarea autorităţilor şi cetăţenilor cu privire la gestionarea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu, ecologizarea arealelor naturale/ ariilor protejate din zona montană.

Participarea jandarmilor la această acțiune se înscrie în cadrul unui parteneriat încheiat între Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița, Primăria Moroeni, Administarția Parcului Natural Bucegi, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, Comitetul de Masiv pentru Grupa de Munți Bucegi, Asociația Turistică Peștera-Padina și Asociația Ecologică “Floare de Colț”.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul