Depunerea Jurământului Militar, moment plin de emoții pentru soldații profesioniști din cadrul ISU Dâmbovița

Astăzi, 14 iunie, începând cu ora 10:00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al Județului Dâmbovița a avut loc Ceremonialul militar și religios prilejuit de depunerea Jurământului Militar de către soldații profesioniști.
Ziua depunerii Jurământului militar este unică pentru fiecare militar, un moment solemn care se întâmplă o dată într-o viață. Asumarea statutului de militar înseamnă responsabilități și restricții, dar și onoarea pe care o conferă uniforma militară.
La acest eveniment, au luat parte Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, subprefecții Ioan-Corneliu Sălișteanu și Adrian Chițescu, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și secretarul general al județului, Dănuț-Nicolae Popa-Stănescu, inspectoul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, comisar șef Adrian Antofie, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, colonel Viorel Matei și comandantul Garnizoanei Târgoviște, colonel Cristian Biță, precum și șefii principalelor instituții cu care se cooperează la nivel județean.
În acest cadru solemn, în fața drapelului tricolor, 51 de soldați profesioniști, viitori pompieri salvatori, au depus jurământul de credinţă faţă de ţară, luându-și angajamentul că își vor face datoria și vor fi dedicați misiunii de apărare a vieții și bunurilor oamenilor aflați în pericol: „Jur credinţă patriei mele, România! Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii! Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare! Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.
Preacucernicul părinte consilier Victor Drăghicescu, consilier eparhial la Arhiepiscopia Târgoviștei, a rostit, împreună de preotul militar Mihai Fluture, rugăciunea de sacralizare a jurământului depus și a transmis mesajul Înaltpreasfințieisale Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu acest prilej.
Noii noștri colegi își vor desfășura activitatea în cadrul celor 11 subunități de intervenție din județul Dâmbovița după finalizarea programelor de formare profesională.
”Stimați colegi, vă solicit să învățați și să vă pregătiți continuu, să vă îndepliniți atribuțiile de serviciu într-un mod profesionist, având conștiința că beneficiarii acestei pregătiri nu sunteți numai dumneavoastră, ci și cetățenii și comunitatea din care faceți parte. Arma pompierilor se bucură de cea mai mare încredere, acordată de către cetățeni. De acum faceți parte din acestă mare instituție a salvatorilor, iar dumneavoastră trebuie să onorați încrederea românilor. Vă urez bun venit în marea familie a pompierilor și mult succes în carieră!” este mesajul transmis tinerilor camarazi de către inspectorul șef, locotenent-colonel Claudiu-Criatian Florea.
Le urăm bun venit în rândul militarilor și le dorim succes în activitate!
COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE