DEPUTATUL DANIEL BLAGA: ADOPTAȚI DE URGENȚĂ REDUCEREA TVA-ULUI LA CARBURANȚI

Am văzut în ultimele ore foarte mulți oameni luând cu asalt benzinăriile speriați de zvonul care spune că de mâine prețul carburanților va trece de 10 lei.
 Un zvon. Nimic mai mult. Fake news.
 Posibil ca și mâine prețul carburanților să continue trendul ascendent și să se scumpească cu câțiva bani per litru.
 Singurul mod în care putem scădea prețurile rapid pentru români este prin reducerea TVA-ului de la 19% la 5%. De ce 5%? Pentru că mai jos nu ne lasă UE. Dar tot e bine și cu 5%. Ar fi o scădere a prețului de aproape un leu.
 Deputații USR Cristina Prună, Claudiu Nasui și Denisa Neagu au depus deja în Parlament proiectul de reducere a TVA-ului la benzină, motorină și GPL. Ulterior propunerii noastre, PSD a anunțat că vor înjumătățirea accizei la carburanți. Dar, ce să vedeți? Și-au dat seama că aceasta este reglementată la nivel european și nu o pot reduce.
 Statul face mai mult profit dintr-un litru de benzină decât benzinăria de la care îl cumpărăm.
Din aproximativ 7.5 lei litru, peste 3 lei sunt luați de stat direct, prin acciză și TVA.
 Da, se poate reduce TVA-ul la carburanți! Polonia a redus TVA-ul la carburanți la 8% tocmai pentru a ajuta polonezii să facă față crizei. Statul român de ce nu are face la fel?
 Facem un apel către actuala coaliție să reducă TVA-ul la carburanți. Proiectul de lege al USR este în Parlament și îi poate sprijini pe români în acest context dificil.
 Scrie-le parlamentarilor din județul tău și cere-le să susțină proiectul USR. Găsești lista lor, defalcată pe județe, în primul comentariu.
 Haideți să cerem toți reducerea TVA-ului la carburanți.
Ar putea fi o imagine cu text care spune „Românii plătesc preÈuri record pentru benzină și motorină. USR plus Diesel MaxxMotion Diesel MaxxMotion 95 1.5 7.99 1.54 7.99 Adoptați de urgență reducerea TVA-ului la carburanți! MaxxMotion 100plus”
9 distribuiri