DEPUTATUL DANIEL BLAGA: „Am urmărit astăzi, în Parlament … imagini sfâșietoare ale masacrului de pe 7 octombrie, din Israel.”

Am urmărit astăzi, în Parlament, într-o variantă necenzurată, cu ajutorul filmărilor cu camerele de corp, imagini sfâșietoare ale masacrului de pe 7 octombrie, din Israel. Cuvintele sunt prea mici și prea puține pentru a putea descrie lipsa de umanitate, barbaria și atrocitățile. Niciun civil, nimeni, indiferent de rasă, sex, vârstă, afiliere politică sau religioasă n-ar trebui să treacă prin așa ceva nici măcar pentru o secundă, nici măcar într-u coșmar negru. Răul de o așa natură viscerală ar trebui să reprezinte o graniță de neatins.
Azi, din păcate, am văzut răul în forma sa brută, așa cum l-am văzut în imagini și-n săptămânile trecute. Sunt convins că ține (și) de noi să facem mai multe pentru a proteja lumea în care trăim, pentru că drepturile omului nu sunt negociabile și pentru că pacea și democrația devin fragile atunci când întoarcem capul în altă direcție, concentrându-ne exclusiv pe problemele pe care le considerăm „ale noastre”.
Ziua de azi sper că a avut darul de a arăta Parlamentului că a fi convinși că ne protejăm familia și comunitate trebuie să însemne și a lua atitudine în fața răului, în toate formele sale, indiferent de distanța acestuia până la noi…pentru că, în caz contrar, acea distanță se va micșora simțitor. Dumnezeu să ierte și să aibe în paza Sa victimele, oferind putere familiilor greu încercate.” – A PRECIZAT DEPUTATUL USR DANIEL BLAGA.