DEPUTATUL DANIEL BLAGA: BELTRAME PREIA COS! POVESTEA COMBINATULUI ÎNCEPE SĂ FIE RESCRISĂ!

Au mai rămas doar câteva mici hopuri administrative și devine oficial: nu doar că Beltrame preia COS, dar urmează să construiască de asemenea, tot la Târgoviște, o fabrică nouă de oțel-beton și sârmă cu emisii reduse de carbon!
Povestea Combinatului de Oțeluri Speciale începe să fie rescrisă, după 8 ani de insolvență și un proces de achiziție care a întâlnit hopurile normale. Contestația Liberty Galați a fost respinsă oficial, rămând doar ca dosarul de faliment al combinatului să fie soluționat, până pe 23 februarie. Între timp, Grupul Beltrame nu doar că nu pleacă nicăieri dar dovedește, odată în plus, faptul că proiectul COS e unul de anvergură. Astfel, retehnologizarea utilajelor și instalațiilor de la COS Târgoviște, urmată de montarea de echipamente noi, va presupune o investiție de aproape 100 de milioane de Euro în următorii 5 ani. Iar asta nu e tot. Tot aici, la Târgoviște, Beltrame Group urmează să demareze un proiect ”brownfield” care-și propune ridicarea unei fabrici noi de oțel-beton și sârmă, cu emisii reduse de carbon. O investiție de alte peste 300 de milioane de Euro, începând cu anul 2024!
Dincolo de povești cu „dare în plată”, „naționalizare” și alte sloganuri și promisiuni electorale (și nu numai) cu tentă comunistoidă, se dovedește (din nou) că încrederea într-un parteneriat privat alături de profesioniști desăvârșiți, cu experiență și anvergură, e o soluție câștigătoare. O soluție care va pune umărul la transformarea municipiului Târgoviște și care va reda mii de joburi pierdute cu ani în urmă. Le sunt recunoscător celor de la Beltrame pentru încrederea pe care și-au pus-o în orașul nostru și pentru reziliența din ultimele (deja multe) luni. Și sunt convins că, începând cu săptămâna viitoare, COS va renaște oficial. Așa cum merita să se întâmple.