DEPUTATUL DANIEL BLAGA: „CONCURSUL PENTRU DIRECTORII ȘCOLILOR, UN DEZASTRU”

Vineri, 15 octombrie, a avut loc proba scrisă în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar. Ce a urmat ne-a uimit şi nu prea – numai 60 la sută dintre candidaţii dâmboviţeni înscrişi în concurs au reuşit să obţină note peste media 7, pentru a putea ocupa o funcţie de conducere în şcoli.
Ce ne arată acest rezultat? Dezastrul din învăţământ, la care au pus umărul din plin partidele care s-au perindat la conducerea ţării în anii de după Revoluţia din 1989. Concluzia e una clară – învăţământul trebuie depolitizat. USRPLUS cere în continuare ca politicul să nu mai aibă ce căuta în şcoli, să fie lăsate cadrele didactice să îşi practice meseria fără presiuni politice, fără numiri “cu cântec”, fără pile şi fără relaţii, doar pe criteriul competenţei.
Pentru că toate aceste implicări cu iz politic au dus la situaţia de azi – mulţi dintre directorii numiţi politic au picat cu brio concursul de acum. Ce dovedeşte asta? Că sunt slab pregătiţi şi că este timpul, mai mult ca oricând, să fie lăsaţi la conducerea şcolilor profesorii foarte bine pregătiţi, dedicaţi muncii lor, care au puterea şi capacitatea să ducă la rezultate din ce în ce mai bune.
Un astfel de exemplu ne vine de la Crevedia, unde oamenii vuiesc de situaţia de la şcoala din localitatea lor – directoarea numită politic în urmă cu aproape două luni a obţinut o notă ruşinoasă la concursul organizat vineri. Concluzia o tragem fiecare.
Ştiu că în judeţul Dâmboviţa sunt mulţi profesori foarte bine instruiţi şi care merită funcţiile de conducere, dar, din păcate, nu au loc de pilele, cunoştinţele şi relaţiile unora aflaţi vremelnic la putere.
E vremea oamenilor buni. Şi liberi. – a precizat deputatul USR PLUS, Daniel Blaga