DEPUTATUL DANIEL BLAGA: „COS și mitomania PNL. Un caz aproape patologic”

Acum aproape 2 ani și jumătate, liberalii se băteau cu pumnul în piept la Dâmbovița că vor salva COS. Aici, în județul nostru, aproape întreaga lor platformă electorală s-a bazat pe acest subiect (despre eșecul proiectului „România educată” și a mesajului ANTI-PeSeDe chiar nu prea mai are rost să discutăm…). La doar câteva luni distanță, ajunși la putere, „urmașii Brătienilor” au dat-o cotită inițial, aruncând „cartoful fierbinte” pe umerii USR, un partid care nu scosese un cuvânt pe acest subiect. „Naționalizarea” a fost fumigena finală a PNL pe acest subiect. O decizie absurdă, care ar fi omorât complet potențialul Combinatului.
În tot acest timp, presiunea, una pe care am resimțit-o în mod direct și eu, a fost uriașă. Soluția firească, aceea de a găsi un investitor onest dar și puternic din punct de vedere financiar, vizionar de asemenea, nu era una ușor de rezolvat. PNL nu doar că n-a ajutat dar a și protestat vehement „de ochii presei”, blocând la acea vreme DN71, la Ulmi. Capul răutăților? PNL Târgoviște, așa cum se poate observa și în imagini. Mesajul lor? C-ar vrea pesemne să salveze Combinatul, nu să îl oprească. Lunile acelea grele, complicate și extrem de lungi, s-au terminat cu bine. S-a găsit un investitor serios care, între timp, a și dat startul unui proiect extrem de ambițios la COS iar premisele sunt dintre cele mai bune.
Facem un salt în timp și ajungem la ziua de ieri: pe ordinea de zi a Consiliului Local Târgoviște a venit propunerea de a se cesiona 16 hectare de pământ către compania Beltrame, actionarii majoritari ai COS Târgoviște. Scopul? Investiția într-un parc fotovoltaic care să genereze și mai multă plus valoare aici, în comunitate. Așa cum era firesc, USR a votat pentru, oamenii de aici fiind, în măsura posibilităților lor (nu-mi place nici mie să-mi asum merite nefirești), mici artizani ai renașterii Combinatului. Ce a făcut PNL? A VOTAT ÎMPOTRIVĂ. Exact. Partidul care a promis, s-a jurat și a căutat să ne compromită mai apoi, n-a dat nici acum 2 bani pe combinat și pe comunitatea târgovișteană. Anul viitor, vă vor cere votul, garantându-vă că vor onora orice promisiune făcută. Sfatul meu? Să-i tratați fix așa cum au tratat ei COS.
A PRECIZAT DEPUTATUL USR DANIEL BLAGA