DEPUTATUL DANIEL BLAGA: Un amendament introdus „discret” în Parlament și votat „de către cine trebuie”

 Acum 5 minute tocmai au renunțat (temporar) la planul lor cu AEP – înlocuirea concursurilor cu angajări și demiteri ce vor fi făcute prin ordinul președintelui.
L-au mutat mai la „coada” ordinii de zi astăzi să nu mai ajungem la el la vot. Probabil vor reincerca iar curând.
 Un amendament introdus „discret” în Parlament și votat „de către cine trebuie”, pentru ca un parlamentar să scape de dosarul penal. Cel mai grav e că prea puțină lume mai e surprinsă de o astfel de știre. Se întâmplă chiar acum, în România. Șeful AEP, Mitulețu Buică, e cercetat de DNA și acuzat de procurori de trei infracțiuni de abuz în serviciu. Între ele, demiterea abuzivă a doi directori și angajarea altora 18(!!). Fără concurs. Din pix.
 Cum intervine PSDNL aici? Simplu. Strecurând la Comisia de Muncă și la cea de Administrație o modificare „simplă” în ceea ce privește concursurile (organizate deja) sunt înlocuite cu „numiri” și „demiteri” ale președintelui AEP. Convenabil. Mitulețu scapă de „brățări”, toată lumea e fericită. Nu, n-o spun eu. N-o spun colegii mei. O spune o întreagă investigație Rise Project, documentată și „muncită” de către jurnaliști independenți (o găsiți în primul comentariu).
 E clar că vom cere astăzi întoarcerea la Comisii al acestui amendament. E cert că vom vota împotriva sa, dacă va fi supus votului. E indubitabil că vom continua să-i păzim și să veghem ca astfel de „mișmașuri” să nu „treacă”. N-avem de ales. Vremea lui OUG13 n-a trecut din păcate iar PSDNL nu pare să fi învățat nimic de pe vremea protestelor. – a precizat deputatul USR PLUS DANIEL BLAGA.