DESCHIDEREA NOULUI AN ȘCOLAR LA „IOAN ALEXANDRU BRĂTESCU-VOINEȘTI”

Noul an școlar se va deschide printr-o festivitate online pentru cele mai multe dintre școlile târgoviștene. Școala „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești” a stabilit din vreme un program.

Acest an școlar va începe conform Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 5.487, din 31 august 2020 și Ministerului Sănătății, nr. 1.494 din 31 august 2020,  pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV2.

Școala Gimnazială ”Ioan Alexandru Brătescu Voinești” Târgoviște va începe anul școlar conform scenariului galben, scenariul 2, ”Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și Revenirea partială (prin rotație de 1-2 saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.”

Deschiderea anului școlar se va face online, prin intermediul platformelor Classroom și Meet, unde elevii au conturi, fiecare clasă cu învățătorul/ dirigintele clasei, după următorul program:

-clasele de la învățământul primar- 14.09.2020- ora 17.00

-clasele de la învățământul gimnazial -14.09.2020- ora 18.00

Această deschidere o considerăm și o simulare pentru învățământul online, cadrele didactice au participat la cursuri de formare organizate la nivelul școlii, aceștia și-au inițiat elevii, astfel sperăm ca și învățământul online să se desfășoare în bune condiții.

Fiecare învățător/ diriginte va lua legătura cu elevii clasei.

Trebuie să ținem cont, că în orice moment, în funcție de numărul imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV2, se poate trece la scenariul roșu, ceea ce presupune închiderea școlii și învățarea în regim online pentru toate clasele, de aceea trebuie să fim pregătiți și pentru învățământul online.

Vă urăm bun venit în noul an școlar și multă sănătate, să trecem cu bine peste acestă perioadă!

Conducerea școlii