DEȚINUTUL EVADAT DE LA GĂEȘTI PE 25 NOIEMBRIE A FOST PRINS ASTĂZI, ÎN JUDEȚUL IALOMIȚA

Penitenciarul Găești ne informează asupra faptului că deținutul care a evadat în data de 25 noiembrie a fost capturat astăzi. 

Revenim la informarea transmisă în cursul zilei de joi, 25.11.2021 cu privire la părăsirea unui punct de lucru exterior de către persoana privată de libertate, Popa Marian aflată în custodia Penitenciarului Găesti,

Vă comunicăm faptul că, persoana în cauză, a fost capturată în cursul zilei de azi, 08.12.2021, pe raza județului Ialomița și va fi din nou încarcerat în sistemul penitenciar.

În legatură cu fapta savârșită, administrația Penitenciarului Găești a informat judecatorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești.

De asemenea, în ceea ce privește persoana condamnată se va declanșa procedura disciplinara și în funcție de rezultatele acesteia se vor dispune măsurile legale.

Reiteram faptul că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Mulțumim pentru sprijin structurilor Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanților mass-media.

Inspector de poliție penitenciară Ionela Claudia ISPAS

Purtător de cuvânt al Penitenciarului Găești

telefon: 0245/ 710254, 0744 65 61 39, ionela.ispas@anp.gov,ro