Parcul Natural Bucegi se confruntă cu o situație fără precedent în ultimii 60 de ani! Vântul puternic de la începutul lunii februarie a atins pe alocuri viteza de 200 de kilometri pe oră, fapt care a dus la smulgerea din pâmânt cu rădăcini cu tot, a arborilor de pe un versant întreg! Pădurile din zona Moroeni sunt cele mai afectate!
Este un dezastru natural care a afectat iremediabil pădurile de molid de pe sute de hectare, silvicultorii estimând o cantitate de peste 100 de mii de metri cubi de material lemnos rezultată în urma curățării terenurilor de arborii doborâți de vânt.
Sunt păduri întregi spulberate de furia naturii de parcă ar fi fost bețe de chibrit. Cei mai mulți dintre arbori, erau foarte solizi, având peste 120 de ani vechime.
Cantitatea de lemn pe care sunt obligați să o proceseze în următoarea perioadă silvicultorii dâmbovițeni este echivalentul a ceea ce ar fi exploatat în mod normal într-o perioadă de șase ani. Operațiunea va fi cu atât mai dificilă cu cât zona unde au căzut acești arbori este greu accesibilă. În cel mult doi ani, arborii căzuți trebuie să fie curățați pentru a salva pădurea care a rămas, explică șeful Ocolului Silvic Ialomicioara, Bogdan Cotovelea. Acesta a subliniat faptul că absolut toți arborii vor fi marcați iar transportul se va face în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare. Imaginile vorbesc de la sine.