DIVIZIA 4 INFANTERIE „GEMINA” LA CEAS ANIVERSAR

Divizia 4 Infanterie „Gemina” a marcat aniversarea a 105 ani de istorie și tradiție militară printr-o ceremonie militară desfășurată în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca (Cetatea Trencin, după primul nume), atât în prezența șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, cât și a delegației Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir (A.M.V.V.D.), aflată în oraș pentru a-și prezenta obiectivele.

La data de 15 august a acestui an, Divizia 4 Infanterie „Gemina” aniversează împlinirea a 105 ani de la momentul simultan al înființării și intrării Armatei a 4-a (de Nord) în luptele din Primul Război Mondial. Cu prilejul acestui eveniment important, în ziua de joi 12 august, la Cluj-Napoca s-au desfășurat activități aniversare la care a participat și delegația Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir (A.M.V.V.D.) invitată de către domnul general maior Blaiu Dorin – Comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.
Delegația a fost constituită din: președintele AMVVD – Apostol Marius, vicepreședinții coordonatori – Maican Ion și Onica Iulius, președintele sucursalei AMVVD Cluj – Ștefanache Dan, secretarul AMVVD Cluj – Vezeteu Dorel și președintele sucursalei AMVVD Alba – Daniel Albu.


Dispozitivul de defilare care a prezentat onorul în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, condus de comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior Dorin Blaiu, a reunit drapele de luptă ale structurilor din subordinea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, primul drapel militar care poartă însemnele României Mari, militari ai comandamentului diviziei, precum și detașamente reprezentative ale marii unități. Defilarea a fost însoțită de survolul elicopterelor IAR 330 SOCAT, respectiv avioanelor MIG-21 LanceR, aeronave aparținând Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.


Amintim că, în perioada 09-11.08.2021, delegația mai sus menționată a efectuat vizite în unități militare din Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Câmpia Turzii, Cluj, Florești și Someșeni în scopul informării personalului din aceste structuri și prezentării obiectivelor și principalelor proiecte ale AMVVD, respectiv crearea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani și construirea de Case pentru Veteranii abandonați de familie.
Prin numărul mare de participanți la aceste activități, delegația asociației a stârnit interesul camarazilor de a se înscrie în marea familie AMVVD.
ONOARE și RESPECT AMVVD!