DOAR 52% DINTRE PROFESORII DÂMBOVIȚENI S-AU VACCINAT! ȘCOLILE FUNCȚIONEAZĂ CU CEL MAI MARE NUMĂR DE ELEVI!

Pentru prima dată de la debutul acestui an școlar s-au regăsit în bănci zilele acestea, toți elevii. Este drept că unii dintre ei s-au văzut cu colegii lor în formulă completă pentru prima dată. În perioada de început a anului școlar, atunci când cele mai multe școli se aflau în scenariul verde, s-a decis să fie păstrate, totuși, regulile de distanțare fizică, măsuri ce impuneau învățarea în schimburi, astfel încât să nu se afle în aceeași sală de clasă un număr prea mare de elevi. De săptămâna aceasta copiii merg la școală fără să se insiste foarte mult pe regulile de distanțare. Nu s-a mai obosit nimeni să stabilească grupe sau orare diferite, sălile de clasă sunt perfecte acum pentru 30 de copii care stau laolaltă în aceeași încăpere, ore în șir.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că până în acest moment, adică după doar trei zile de școală, nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus în rândul elevilor sau al cadrelor didactice. Cât credeți că va mai dura minunea?

Săptămâna viitoare numărul elevilor care vor participa fizic la ore în școlile din județul Dâmbovița va fi mai mare, potrivit datelor transmise de conducerea IȘJ. 

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 119/07.05.2021, 366 unități de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa în scenariul 1 începând de luni, 10 mai 2021 (cu 15 mai multe față de săptămâna în curs), iar 139 unități de învățământ vor funcționa în scenariul 2.

Din totalul de 66934 preșcolari și elevi din județul Dâmbovița, 58386 vor fi prezenți fizic la școală (87.23%), iar 8548 vor continua cursurile în sistem online (12.77%).

În vreme ce numărul elevilor care se vor afla la școală crește, cadrele didactice nu sunt mai pregătite să facă față unui nou val pandemic, dacă analizăm situația vaccinărilor. Tot Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne anunță că doar jumătate din efectivul cadrelor didactice a primit vaccinul împotriva noului coronavirus, aceasta în condițiile în care s-a instituit o linie de vaccinare strict pentru profesori.

Conform datelor transmise de conducerile unitățile de învățământ, procentul personalului vaccinat din județul Dâmbovița este de cca. 52% (peste 3200 persoane vaccinate, din rândul personalui didactic, personalului didactic auxiliar și al personalului nedidactic).

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița continuă campania de informare și conștientizare a importanței vaccinării pentru învățare.