DREPT LA REPLICĂ! EMANUEL PALEA, CANDIDATUL PSD LA PRIMĂRIA COMUNEI BĂLENI RĂSPUNDE ACUZAȚIILOR FORMULATE DE PRO ROMÂNIA DÂMBOVIȚA

Urmare a unor declarații făcute în cadrul conferinței de presă PRO ROMÂNIA DÂMBOVIȚA pe care o puteți urmări aici, Emanuel Palea, candidatul PSD la Primăria comunei Băleni vine cu următoarele precizări:

„Statutul meu de functionar public in cadrul AEP este suspendat de drept in conformitate cu art. 61 alin.1, lit.b din legea nr.7/2006 potrivit caruia ” (1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public parlamentar se află în una dintre următoarele situaţii: b) este încadrat la cabinetul unui demnitar”, suspendarea fiind de drept, ea opereaza ope legis de la data incadrarii mele la Biroul Parlamentar al Deputatului Gilia Claudia, Circumscriptia nr.16 DB, in functia de consilier si nu in baza vreunui act administrativ.
Mai mult, atat timp cat legea si Constitutia proclama dreptul oricarei persoane de a alege si de a fi ales in functii publice, daca acest drept nu i-a fost interzis, sunt vadit neintemeiate toate sustinerile facute de contracandidații mei, care vor doar sa scape de un candidat si nu sa se aplice prevederile legi electorale, chiar art. 97 din Codul administrativ prevazand in mod expres faptul ca ”(1) Funcţionarul public poate candida pentru o funcţie eligibilă sau poate fi numit într-o funcţie de demnitate publică.
 (2) Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspenda: a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales; b) până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de demnitate publică, în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit.”
Avand acestea in vedere, nu exista nicio interdictie de a candida pentru mine, deoarece sunt suspendat de drept din functia publica detinuta si candidatura mea indeplineste conditiile de forma si de fond prevazute de legea nr.115/2015. Astfel, Biroul Electoral de circumscripție electorală nr. 9 Băleni a acceptat candidatura mea deoarece nu există niciun impediment pentru a candida pentru poziția de primar în cadrul acestor alegeri.

Legat de acuzația de blat. Este total nefondată. Tocmai contrariul este valabil, Pro România prin Cristi Vălu și PNL prin Florea Mușat s-au aliat împotriva mea, atacându-mă incontinuu, fără să se atace reciproc până în acest moment. Documentul de la AEP a fost primit de către domnul Mușat și, cel mai probabil, el l-a înmânat domnului Cristi Vălu.”

Pentru susținerea afirmațiilor de mai sus au fost trimise aceste documente: 

Documente Camera DeputațilorDocument susupendare Palea Emanuel revisal