DSP DÂMBOVIȚA A AMENDAT PATRONII DE LA ABATORUL DIN CREVEDIA! MUNCITORII ERAU CAZAȚI ÎN CONDIȚII IMPROPRII! DOUĂ VIETNAMEZE AU FOST CONFIRMATE CU COVID -19!

Un nou caz unde muncitorii aduși din străinătate sunt expuși la Covid -19, din cauza condițiilor de cazare asigurate în România, se constată în județul Dâmbovița.

După ce în urmă cu câteva săptămâni o firmă care angajase cetățeni din Sri Lanka a fost sancționată pentru că nu a asigurat oamenilor condiții de cazare decente, iată că și la Crevedia, patronii unui abator de pui s-au dovedit buni de plată după ce DSP Dâmbovița i-a amendat.

Sănătatea oamenilor nu are preț, însă conaționalii noștri afaceriști sunt mai degrabă interesați de profit decât de soarta celor pe care îi aduc de la o așa de mare distanță pentru a le munci. România nu are încă prea multe de oferit acestor cetățeni, după cum aveau să constate și muncitorii, pe pielea lor.

Iată măsurile dispuse de DSP Dâmbovița la abatorul din Crevedia după ce două persoane angajate acolo au fost depistate cu coronavirus. 

Referitor la apariţia unor cazuri de îmbolnăvire cu SARS- CoV-2 la personalul angajat în cadrul unui abator de păsări de pe raza comunei Crevedia, facem următoarele precizări:

În seara zilei de 25 mai 2020, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa i-au fost transmise buletinele de analiză care confirmau prezenţa virusului SARS –CoV- 2 la două persoane de sex feminin, de naţionalitate vietnameză, salariate în cadrul acelei societăţi comerciale.

Marţi 26 mai 2020, a fost demarată ancheta epidemiologică şi în acelaşi timp s-a efectuat şi un control igienico-sanitar care a evidenţiat că la nivel de fabrică au fost implementate măsurile prevăzute de Ordinul comun MS/ MMPS nr. 831/3577/2020, dar au existat neconformităţi în ceea ce priveşte spaţiile de cazare ale angajaţilor. Conform opiniei specialiştilor D.S.P. Dâmboviţa, acest lucru a favorizat răspândirea infecţiei cu noul coronavirus, iar pentru acest motiv societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20000 lei, conform HG 857/2011.

În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificate 72 de persoane contacte apropiate , din care 3 de la locul de muncă si 69 din spaţiul de cazare. Pentru aceştia s-a dispus măsura izolarii la adresa de reşedinţă pentru o perioadă de 14 zile, cu monitorizare medicală.

S-a impus efectuarea dezinfecţiei terminale a spaţiilor de cazare, a celor de lucru şi a spaţiilor anexe folosite de cele două angajate infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar şi întocmirea, implementarea şi respectarea unor proceduri operaţionale în conformitate cu Ordinul 831/3577/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.

DIRECTOR EXECUTIV, Dr. Sorin STOICA