DUPĂ 20 DE ANI, REVEDERE CU PROMOȚIA 2001 A COLEGIULUI ECONOMIC “ION GHICA” DIN TÂRGOVIȘTE

Septembrie a adus din nou emoția revederii colegilor de clasă după o „vacanță” cam lungă, pentru unii chiar de 20 de ani. Absolvenții clasei a XII-a D, promoția 2001 a Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște au organizat vineri, 10 septembrie, Revederea cu prilejul împlinirii a două decenii de la absolvirea liceului.

Au participat 19 din cei 27 de absolvenți de atunci, cinci dintre ei fiind prezenți prin intermediul mijloacelor de comunicare online.

Alături de foștii elevi s-au aflat și câțiva dintre dascălii care le-au marcat devenirea lor profesională și chiar umană într-un mod deosebit, este vorba despre profesorii: Roxana Georgescu (discipline economice), Mihălăchioiu Felicia (chimie), Nicolae Șerbănescu (matematică) și Ovidiu Băsceanu (istorie). În absența motivată și regretată de toți cei prezenți, a doamnei diriginte Iuliana Toader, profesoară de engleză foarte apreciată, catalogul din anul 2001 a fost citit de prof. Roxana Georgescu, un om cald, mereu apropiat de elevi, alături de care promoția 2001 de la D petrecea cea mai frumoasă perioadă dintr-un semestru, practica de specialitate în unitățile economice.

Prof. Roxana Georgescu arătând Catalogul clasei a XII-a D, anul 2000-2001.

Absolvenții participanți au revăzut pentru prima dată de la ultima întâlnire cu colegii în școală clasele în care au învățat, holurile înalte și scara elegantă care ducea spre cancelarie, sălile în care se derula, în urmă cu două decenii și mai bine, viața liceenilor de altădată.

Fotografie de la „majorat”, clasa a XII-a, în centru, doamna dirigintă Iuliana Toader.

Pentru elevii care pășeau timid pragul acestei școli în anul 1996, prima zi de școală era un vis împlinit. Fiecare dintre acești elevi a susținut un examen de admitere pentru a urma cursurile acestui colegiu, considerat una dintre cele mai bune școli din oraș, singura instituție de învățământ economic din județul Dâmbovița.

Clasa a XII-a D, promoția 2001, Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște

Cei patru ani în care au studiat în acest liceu, devenit în anul 2001 Colegiu, iar în ultimii ani deținător al certificatului de școală europeană, au constituit baza dezvoltării lor ulterioare.Deși societatea românească traversa pe atunci o perioadă dificilă, cu schimbări majore în economie, cu decăderea industriei și dispariția marilor unități economice, absolvenții acestei promoții au dovedit că au capacitatea de a se adapta noilor vremuri.

Răspunzând fiecare prezent la catalog, foștii elevi de altădată au povestit despre cariera lor și viața de familie. Chiar dacă unii dintre ei se află în alte țări (Norvegia, Statele Unite ale Americii, Italia, Germania) cei mai mulți au urmat cariere în domeniul economic. Absolut toți au absolvit instituții de învățământ superior. Dealtfel, la examenul de Bacalaureat promovabilitatea a fost de 100%, atât la nivelul clasei, cât și al liceului. Cei care nu au ales studiile economice au reușit să folosească cunoștințele dobândite de-a lungul celor patru ani integrându-se în alte domenii de activitate.

În imagine, prof. Nicolae Șerbănescu și prof. Roxana Georgescu

Profesorii au fost bucuroși să afle despre realizările foștilor absolvenți, mai ales că despre mulți dintre ei nu mai știau nimic de ani de zile.Emoționante au fost pentru elevi cuvintele adresate de foștii dascăli și amintirile pe care le păstrau despre ei după atâtea și atâtea generații pe care le-au îndrumat de-a lungul a zeci de ani de activitate profesorală.

Recunoștința foștilor elevi se îndreaptă astăzi către toți profesorii Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște cărora le urează un nou an școlar cu realizări frumoase! Viață lungă liceului drag care va împlini peste numai doi ani un centenar, elevi cât mai buni și silitori care să aibă un model din figura ilustră a celui care a dat numele Colegiului, Ion Ghica!