EDUCAŢIE MONTANĂ PENTRU TINERET

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, membră a Fundaţiei pentru Tineret Dâmboviţa și a Grupului de Acţiune Locală „Bucegi-Leaota”, implementează în perioada 15 iulie – 15 septembrie 2021, în parteneriat cu Asociaţia Chindia Jurasic Park şi cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, proiectul „EDUCAŢIE MONTANĂ PENTRU TINERET”.

Scopul proiectului este stimularea participării tinerilor din judeţul Dâmboviţa la activităţi recreative şi de timp liber, în domeniul turismului montan specializat, ca formă de promovare a unui stil de viaţă sănătos şi de reducere a riscului de apariţie a obezităţii în rândul acestora.

Concret, în perioada 2-6 august 2021, la Complex Turistic Cerbul din munţii Bucegi se vor desfăşura activităţile teoretice şi practice ale unei tabere tematice, în mijlocul naturii. Un număr de 32 de tineri din judeţ, coordonaţi de monitori ai asociaţiei, vor deprinde tainele muntelui parcurgând trasee de drumeţie, luând parte la activităţi de alpinism, speologie, orientare cu busola, ecologizare şi refacere a marcajelor turistice din zonă.

Proiectul va contribui astfel la promovarea şi protejarea Rezervaţiilor şi monumentelor din Parcul Natural Bucegi şi va stimula participarea tinerilor la activităţi de educaţie ecologică montană.

Bocanciu Ileana

Preşedinte AEFC, coordonator proiect